Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kovačićev tim

Radmanu kaznena prijava, a Tomac opet dobrodošao na HTV?

08.03.2016., Zagreb - Sjednica programskog vijeca HRT-a.  Sinisa Kovacic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
10.03.2016.
u 18:53

Suradnici novog ravnatelja tvrde da nema nikakve obveze prema političkoj većini koja ga je izabrala te da neće biti revanšizma

Na HRT-u s velikim nestrpljenjem čekaju daljnje poteze v. d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića. Kako to obično biva, neki ih očekuju s veseljem i nadom u promaknuće, dok neki drugi, pogotovo oni koji se smatraju Radmanovim kadrom, imaju ponešto drukčija očekivanja.

Zlatni padobran

Novo vodstvo HRT-a, tvrdi naš izvor, preuzelo je vlast na “hrvatskoj dalekovidnici” pod geslom: “Raščišćavanje, čisti računi i zdrav početak”.

Najveća je zabrinutost među 44 rukovoditelja kojima je bivši ravnatelj Goran Radman neposredno prije svoje smjene ponudio vrlo povoljne ugovore s takozvanim zlatnim padobranom. Mnogi su odbili potpisati nove nemoralne ugovore, ali je bilo i onih koji su spremno zgrabili ponuđenu priliku. Mirno ne mogu spavati ni neki nižerangirani urednici. Novom vodstvu HTV-a jako smeta i to što je Radman izravno prenosio svoju presicu nakon što ga je Sabor smijenio. Neki Radmanovi ljudi ipak će ostati u timu Siniše Kovačića. Zasad je sigurno da će Kovačić zadržati glasnogovornika Igora Ćutuka, koji je prije sedam mjeseci dobio posao na javnom natječaju, te glavnu revizoricu Jasnu Skoknu.

Stop aktivizmu

Kovačićevi suradnici tvrde da je dobio odriješene ruke na HTV-u te da nema obveze prema političkoj većini koja ga je izabrala u Saboru. Također ističu da neće biti revanšizma jer “novog ravnatelja zanima samo profesionalnost, kvaliteta i rezultati”. Što se tiče dosadašnjih smjena, uvjeravaju nas da to nije bio nikakav Kovačićev hir, već da je jednostavno morao donijeti takvu odluku jer postoje ozbiljne sumnje u kršenje zakona. Novo vodstvo najvjerojatnije će dići i kaznene prijave koje će, po svemu sudeći, biti usmjerene prema bivšem ravnatelju Goranu Radmanu, a ne prema njegovim operativcima. Kovačić će pokušati postići sudsku nagodbu s nekim bivšim zaposlenicima koji su pokrenuli sudski spor nakon što su dobili otkaz. Navodno HRT ne stoji najbolje u tim sporovima pa će pokušati mirnim putem postići zadovoljavajuće rješenje. To znači da će neki zaposlenici koji su dobili otkaze biti vraćeni na posao, dok će se s drugima pokušati nagoditi o mirnom razlazu. Još se ne zna hoće li se na HRT vratiti Hloverka Novak-Srzić, koja je prije godinu dana dobila otkaz zajedno s Elizabetom Gojan, koju je sud u međuvremenu vratio na posao.

Na HTV-u nas uvjeravaju da ubuduće neće biti takozvanih crnih lista novinara i medija kojima je dosad bio zabranjen pristup na javnu televiziju. To znači da će novinari portala Direktno.hr i Dnevno.hr dobiti akreditacije da mogu pratiti HRT te da će, prema svemu sudeći, uskoro gostovati i u udarnim emisijama informativnog programa. Više se nikada, tvrdi naš izvor, ne smije dogoditi slučaj Zdravka Tomca koji je već nekoliko godina praktično “zabranjen” na HRT-u.

Kovačićevi suradnici imat će zadatak da osiguraju pluralizam stavova, ali i da iskorijene svaki aktivizam i obojenost kojih je, tvrde, do sada bilo previše. 

>>Smjene na HRT-u: Razriješen Saša Runjić, Jozo Barišić imenovan za ravnatelja programa

>>Tko postaje bivši, a tko će preuzeti ključne ravnateljske i programske funkcije na HRT-u

Komentara 144

SU
suncesmokvemaslina
19:01 10.03.2016.

poslije kiše uvijek dođe sunce! g.Tomac radujemo se tvom povratku.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:00 10.03.2016.

konačno mi neče biti žao dati tih 80kn za pretplatu

AP
apolon
19:02 10.03.2016.

B r a v o!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije