Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijeno 13 ljudi

Zagrepčanin Tomislav u zatvoru zbog terorističkog napada!

Tomislav Novak
Foto: Facebook
1/2
07.04.2014.
u 21:13

Novakovi prijatelji ispričali su kako njegov poslodavac ništa ne poduzima kako bi ga oslobodili, a sličnih poteza nema ni iz hrvatskog veleposlanstva

Zagrepčanin Tomislav Novak (33) već se dva tjedna nalazi u pritvoru u glavnom gradu Afganistana, Kabulu. Prema riječima njegovih kolega, Novak je bivši hrvatski specijalac koji već dvije godine radi za zaštitarsku tvrtku Shield Security Company.

Kako pišu 24sata ta je kompanija bila zadužena za kontrolu hotela Serena u Kabulu, a Novakov posao je bio nadzirati niže rangirane zaposlenike kompanije koji su osiguravali hotel. Iako je to jedno od rijetkih mjesta u zemlji gdje je bilo sigurno izaći, u hotel je 21. ožujka upala grupa talibana. U krvavom terorističkom napadu ubijeno je 13 ljudi, među kojima je bilo dvoje djece.

Nakon napada vlasti su zbog propusta u osiguranju uhitili šest djelatnika Shielda, među kojima je i Novak. Novakovi prijatelji ispričali su kako njegov poslodavac ništa ne poduzima kako bi ga oslobodili, a sličnih poteza nema ni iz hrvatskog veleposlanstva. Iz Ministarstva vanjskih poslova rekli su kako su upoznati sa slučajem, ali nisu naveli što su sve poduzeli.

Prijatelji Tomislava Novaka pretpostavljaju kako je njegovo uhićenje način da se korumpirana policija pomoću otkupnine od kompanije dočepa novca.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

>> Devetero civila poginulo u napadu na najsigurniji hotel u Kabulu

Komentara 19

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:35 07.04.2014.

Čovjek je ispravan 100% , mladost ga je odvukla u avanturu te je eto tako završio. Iskreno se nadam skorom dolasku jel kažem samo istinu momak je ispravan i kao čovjek i kao borac. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar ludi kekec
ludi kekec
21:40 07.04.2014.

pa o to je i išao u afganistan...

RA
radiomilevabeograd
21:39 07.04.2014.

Uniforma mu je nešto zastarelog tipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije