Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednica Vlade

Pusić: Zašto bismo blokirali Srbiju zbog rehabilitacije Mihailovića?

vesna pusić
Foto: DPA/PIXSELL
15.05.2015.
u 16:52

Prva potpredsjednica Vlade RH istaknula je kako će ova presuda izazvati podjele u srbijanskom društvu i zakomplicirati regionalne odnose

 – Rehabilitacija ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića loša je odluka za Srbiju, loša za odnose s Hrvatskom i imat će posljedice za odnose u regiji, ali Hrvatska zbog toga neće Srbiji slati diplomatsku notu, rekla je u Dubrovniku prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, javlja HRT.

Istaknula je kako joj je drago što su se visoki politički dužnosnici Srbije, posebice ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i premijer Aleksandar Vučić ogradili od cijelog slučaja.

 – Ne bih im htjela biti u koži, to je za ugled zemlje i političku kulturu prilično tragično – rekla je Pusić te istaknula kako Hrvatska nema potrebe mijenjati mišljenje kako se radi o fašističkom ratnom zločincu.

Prva potpredsjednica Vlade RH istaknula je kako će ova presuda izazvati podjele u srbijanskom društvu i zakomplicirati regionalne odnose.

– To komplicira odnose, u to nema sumnje. U ponedjeljak je radni doručak u okviru uobičajenog formata prije sastanka Vijeća za vanjske poslove o Srbiji kao zemlji koja pregovara s EU-om. U tom kontekstu to je tema s kojom će se Srbija morati nositi – rekla je Pusić te na novinarski upit hoće li Hrvatska blokirati put Srbiji ka EU odgovorila kako je ''to napravio srbijanski sud''.

 – Sud im je naštetio s tom odlukom, mi nemamo nikakvog razloga to raditi, to je jedan problem koji će oni morati riješiti. Zašto bi Hrvatska blokirala? Danska, Nizozemska, bilo koja druga zemlja sigurno, a i oni sami znaju da ne mogu s fašističkim simbolima i rehabilitacijama u EU – rekla je Pusić te odbacila navode da ovakav rasplet otvara mogućnost rehabilitacije ostalih ratnih zločinaca.

>> Sud rehabilitirao zločinca Dražu Mihailovića – upitan put Srbije u EU

>> Ivica Dačić o rehabilitaciji Draže Mihailovića: Odluka suda je sramotna

Komentara 125

IS
istina00
17:03 15.05.2015.

pita ona zašto bi ih blokirali iako su rehabilitirali koljača, četnika i ratnog zločinca pod čijim vodstvom je poklano preko 100.000 hrvata i bošnjaka?!??? njoj je to u redu!?? sramota tko sjedi u našoj vladi! sramota, nevine hrvatske žrtve u grobovima se okreću!!!

ZO
zoom
17:05 15.05.2015.

nikad više glas za SDP i HNS! nikad više!!!!

LE
LeonardS
16:57 15.05.2015.

Dali je moguće da ovakav političar sjedi u našoj vladi i još predstavlja našu zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije