Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarao s Dačićem

Pupovac: Potrebna tješnja suradnja Hrvatske i Srbije

Milorad Pupovac
Patrik Macek/PIXSELL
19.09.2014.
u 19:27

- Sve ove stvari su posljedica toga što ne postoji kontinuirana suradnja i što ne postoji kontinuirani rad na tome da se ništa ne otme kontroli - ocijenio je Pupovac

Milorad Pupovac je izjavio agenciji Beta kako je u današnjem razgovoru s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem postigao suglasnost "da je potrebno više suradnje u svim pitanjima, i kad je posrijedi položaj manjina, i Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, i kad su u pitanju bilateralni odnosi i stanje u regiji".

- Drugim riječima, postoji potreba i postoji interes da se suradnja unapređuje, i da se s onog što je iskazano kao dobra volja i spremnost, prijeđe na praktične politike i praktične aktivnosti - rekao je Pupovac, a upitan za posljednja događanja i trzavice u odnosima poput hrvatskog potezanja pitanja identiteta Bunjevaca u Srbiji, Pupovac je rekao da "sve to treba biti povod i razlog za tješnju i veću i redovniju suradnju".

- Sve ove stvari su posljedica toga što ne postoji kontinuirana suradnja i što ne postoji kontinuirani rad na tome da se ništa ne otme kontroli - ocijenio je Pupovac.

>> Desno hrvatska, a lijevo ploča na jezicima i pismu svih pet manjina

Komentara 22

KA
kafka
19:54 19.09.2014.

Suradnja samo prema međunarodnim ugovorima. Ništa više.!!!

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:02 19.09.2014.

Jel mi imamo još manjina u hrvatskoj osim srpske, npr tjesnija suradnja sa češkom, slovačkom, njemačkom itd, itd....

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
19:54 19.09.2014.

Fino neka plate ratne odstete moze iz Milosevicevog ruskog racuna, i nema problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije