Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U BOLNICI

Psihijatar uvrijedio branitelje komentarom na Facebooku pa podnio ostavku

prosvjed branitelja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
16.12.2014.
u 16:05

Horvat je podijelio članak o prosvjednoj povorci koju su branitelji održali 10. prosinca u Zagrebu, a uz članak Horvat je napisao komentar: "Domoljublje na četiri kotača... s pogonom na klerofašizam."

Dugogodišnji voditelj Odsjeka za psihijatriju varaždinske Opće bolnice, mr. sc. Nenad Horvat, podnio je ostavku na to mjesto zbog objave na Facebooku kojom je uvrijedio branitelje, odnosno invalide Domovinskog rata.

Naime, Horvat je na svom Facebook-profilu podijelio članak o prosvjednoj povorci koju su branitelji održali 10. prosinca u Zagrebu, a uz članak Horvat je napisao: "Domoljublje na četiri kotača... s pogonom na klerofašizam."

"To je bila neumjesno i neukusno od mene"

Time je Horvat izazvao ogorčenje braniteljskih udruga i branitelja koji su se, kako doznajemo, obratili varaždinskoj Općoj bolnici i tražili njegovu smjenu. Cijeli slučaj zaključen je njegovom ostavkom. – Iskreno mi je žao i ispričavam se svima koje sam uvrijedio. To je bila neumjesno i neukusno od mene i snosit ću sve posljedice – kazao nam je Nenad Horvat kojeg smo pitali hoće li ovaj slučaj utjecati na njegovu poziciju stalnog sudskog vještaka na Županijskom sudu u Varaždinu.

– Ne znam ništa o tome reći i ne mogu na to utjecati. Mogu samo ponoviti da sam spreman snositi sve konzekvencije – kratak je bio Horvat, koji je i sam postao žrtva vrlo teških uvreda na jednom portalu, koji je poznat po širenju uvredljivih i fašistoidnih sadržaja, a čije je izvještavanje nedavno osudilo i Hrvatsko novinarsko društvo. Inače, vezano uz ovaj slučaj, u varaždinskoj je Općoj bolnici sazvana i izvanredna konferencija za medije na kojoj je sanacijski upravitelj bolnice Mladen Smoljanec kazao kako nikada do sada nije bilo pritužbi na rad Nenada Horvata, no kako je "javna riječ, javna riječ i ne može se povući".

Horvat će ostati zaposlenik bolnice, a na njegovo mjesto postavljena je v. d. voditeljica Zamira Medved.

>>Branitelji od Radmana traže da povuče otkaz novinarki i braniteljici Dubravki Vukoji

>>Maloljetni otišli braniti Hrvatsku, a sad ih s malom djecom izbacuju na ulicu!

Komentara 166

Avatar abakus
abakus
16:20 16.12.2014.

Mogu zamisliti... jedan od onih koji anonimno na komentarima pršte uvredama tipa "klerofašizam" za sve koji o nekim temama (bivši režim, pobačaj, rad ove Vlade...) imaju drugačije mišljenje od njih, pa je pomislio da taj uličarski rječnik smije i pod punim imenom i prezimenom koristiti. Kada će više tom ružnom etiketiranju neistomišljenika, zaostalom iz bivšeg režima koji je sve takve progonio, a nerijetko i fizički eliminirao, doći kraj...? To je ispod svakog nivoa, pogotovo nivoa jednog akademski obrazovanog čovjeka.

Avatar Zločinac agresor i genocidaš
Zločinac agresor i genocidaš
16:20 16.12.2014.

kako ga nije stid, sigurno je od Vesnice gore list

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:19 16.12.2014.

Kada bi svi davali ostavke nakon svega rečenog u ovoj državi, nebi blo ni političara, doktora, profesora, predsjednika, premijera....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije