Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPTOL RADOSTAN ZBOG STEPINČEVA

Prvi puta u povijesti na misi i državni vrh

misa
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
1/5
11.02.2016.
u 14:41

Ovogodišnja proslava blagdana bl. Alojzija Stepinca u mnogočemu je bila jedinstvena i kao što je u svom uvodnom govoru u euharistijsko slavlje istaknuo kardinal Josip Bozanić, „ako se želi vidjeti kako jednodušno i vjerno hrvatski katolici osluškuju Božju riječ, uzdižu Bogu molitvu, pjesmu i utječu se zagovoru svoga Blaženika, onda je to moguće osjetiti baš desetog dana, mjeseca veljače, u Stepinčevoj katedrali.“

Nakon ovogodišnjeg Stepinčeva na Kaptolu ne skrivaju radost što je po prvi puta u povijesti na misi povodom obljetnice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca bio i državni vrh, odnosno predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Hrvatskog Sabora dr. Željko Reiner, koji su se nakon mise i pomolili na Stepinčevu grobu.

­ Ovogodišnja proslava blagdana bl. Alojzija Stepinca u mnogočemu je bila jedinstvena i kao što je u svom uvodnom govoru u euharistijsko slavlje istaknuo kardinal Josip Bozanić, „ako se želi vidjeti kako jednodušno i vjerno hrvatski katolici osluškuju Božju riječ, uzdižu Bogu molitvu, pjesmu i utječu se zagovoru svoga Blaženika, onda je to moguće osjetiti baš desetog dana, mjeseca veljače, u Stepinčevoj katedrali.“

U tom ozračju molitvenog zajedništva važno je istaknuti da su na ovogodišnjoj proslavi po prvi puta u povijesti proslave Stepinčeva prisustvovali i predstavnici najviših državnih institucija – poručili su iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

>> Donosimo dokumente iz Vatikana koji potvrđuju: komunisti su otrovali Stepinca 

>> 'Stepinac je na temelju 10 zapovijedi sudio i NDH i komunističku Jugoslaviju'

Ključne riječi

Komentara 28

OB
obivankenobi
15:21 11.02.2016.

Konacno Hrvatska vlada. Dosta je bilo komunistickih sljedbenika i bezboznika.

ZA
zapadjezakon
17:22 11.02.2016.

Neka im Bog pamet prosvjetli.

Avatar whitesox
whitesox
16:06 11.02.2016.

treba nam uistinu zagovor Blaženog kardinala da se isčupamo iz zagrljaja istočnih susjeda!doslovno i mentalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije