Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko narodno kazalište

Tri hrvatska predsjednika prvi put na okupu

kolinda, hnk
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/13
21.04.2015.
u 18:54

Hrvatska je država stvarne, a ne samo proklamirane tolerancije – poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Kada je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozdravila s “Hristos vaskrse”, cijelo joj je Hrvatsko narodno kazalište uglas i gromko odgovorilo: “Vaistinu vaskrse!”

– Hrvatska je država stvarne, a ne samo proklamirane tolerancije – poručila je predsjednica danas na akademiji u povodu 200 godina pravoslavnog školstva i 10. obljetnice Srpskopravoslavne gimnazije u zagrebačkom HNK, odavši priznanje crkvenom prosvjetnom radu.

Domaćin akademije, koja je od same obljetnice više promovirala hrvatsko i srpsko zajedništvo, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije (Perić) nadahnuto je govorio kako je “Bog htio različitosti da bi se međusobno obogaćivale”.

– Jednoobraznost nije cilj, već jednodušnost u različitosti, koja je neophodna i jedina Bogu mila.

Moramo biti jednodušni u činjenju dobra i to je cilj jednih i drugih, bez obzira na to kako se tko moli Bogu. Moramo čuvati sve što nas zbližava i to je temelj mirne i sretne budućnosti – poručio je mitropolit Porfirije, koji je prvi koji je na jednome mjestu dosad uspio okupiti tri hrvatska predsjednika: bivše Stjepana Mesića i Ivu Josipovića te aktualnu predsjednicu Grabar-Kitarović.

Episkop bački Irinej gimnazijalcima je poručio neka, ako i odu iz Hrvatske, čak i u Srbiju, znaju da je Hrvatska uvijek “njihova zemlja”.

>>Pogledajte što je predsjednica Grabar-Kitarović odgovorila Jakovini

>>Kerum kod predsjednice na Pantovčaku: HBOR plasira novac u krivom smjeru

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Komentara 143

DU
Deleted user
19:19 21.04.2015.

I mi pričamo o štednji? Ovo nema ni u Bangladešu,tri predsjednika primaju plaću u državi u kojoj je javdni dug dosgao rekordne visine.

DU
Deleted user
19:17 21.04.2015.

Mogu oni sada pričati o različitostima, toleranciji i uvažavanju, ali znam ja kojim bi slovima pisalo "Hrvatski sabor" na zgradi Hrvatskoga sabora da nije bilo Franje i hrvatskih branitelja.

NV
novo vriijeme
19:16 21.04.2015.

Koji ima značaj da svaki predsjednik čak ako je i kršćanin ili ateist izgovara na prvoslavnim državnim slavama Hristos vaskrse. Oni su samo gosti a ne vjernici koji sudjeluju u crkvenoj službi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije