Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBU

Prvi kongres održivog turizma 'Neodoljiva Hrvatska'

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
25.11.2014.
u 00:05

Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića

Kako očuvati nacionalna prirodna dobra i stvoriti uvjete za zdrav turistički proizvod, kako podići razinu građanske odgovornosti i svijesti o estetici i urbanoj kulturi, te što činiti da dojam hrvatskih posjetitelja o našoj zemlji bude što pozitivniji?

Sve su to teme Prvog kongresa ekološkog i održivog turizma „Neodoljiva Hrvatska“, koji se danas održava u Zagrebu. Kongres, kojim se želi ukazati na potencijale i mogućnosti ekološkog turizma u Hrvatskoj i regiji, održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a među pokroviteljima su i Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica te  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kongres će otvoriti ministar turizma Darko Lorencin.

Inače, u gotovo dvadeset stručnih izlaganja bit će govora i o turizmu u odnosu na održivost plaža, o bioraznolikosti kao atrakcijskoj osnovi, o ekološkoj poljoprivredi, m mogućnostima sufinanciranja turističkih projekata, održivom razvoju nautičkog turizma, ulaganjima u nacionalne i parkove prirode..., a bit će predstavljeni i  primjeri Krka te Mljeta kao destinacija koje iz razito njeguju svoju eko komponentu. 

Organizator ovog pionirskog kongresa je LUX, Neodoljiva Hrvatska, a medijski partner i suorganizator je Večernji list, odnosno Styria Media Group.

>> Hrvatskoj turizam jedini zdrav sektor

>> Obožavaju grah s buncekom i čude se što grad nema taksija

Komentara 1

VK
vk52
08:27 25.11.2014.

To ima samo kod nas kongres o turizmu se odrzao u Zagrebu,ja mislim da se taki kongresi moraju odrzavati tamo gdje turisti i dolaze a ne u unutrasnjosti.Kao sto bi trebalo da ministarstvo za poljoprivredu da bude u Slavoniji a ne u Zagrebu,tako i minisarstvo za turizam na moru gdije najvise turisti i dolaze.Znaci na mijestu dogadaja onda bi bili ministri bolje upoznati i otvarala bi se radna mijesta i u drugim dijelovima Hrvatske ne samo u Zagrebu.Tako se radi u civiliziranim i demokratskim zemljama u EU misle i na provincije i nerazvijene krajeve.A kod nas trpaju sve u glavni grad i tu se samo otvaraju radna mijesta a ostale ko j...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije