Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAMPION TURIZMA

Prvi adventski vikend u Dubrovniku obilježen novim rekordom

dubrovnik
Foto: PR
28.11.2016.
u 18:31

Podaci iz E-visitora na dan 26. studenoga govore o rekordnih 1704 dolazaka, što je šest puta više nego prošle godine, te 3347 noćenja odnosno četverostruko više nego lani

Dubrovnik, šampion turizma, ostvario je rekordne rezultate kroz brojeve poput tri milijuna noćenja i milijun dolazaka, o čemu svjedoče brojne nagrade. Za najuspješniju destinaciju Hrvatskog turizma u 2016. godini Hrvatska turistička zajednica dodijelila je priznanje gradu Dubrovniku jednako kao i priznanje za najuspješniju City break destinaciju, a Dubrovnik se okitio i titulom šampiona turizma za doprinos domaćoj turističkoj ponudi.

Posebno vesele izvanredni brojčani pokazatelji turističkih dolazaka i noćenja koji se i krajem godine nastavljaju na izvrsne cjelogodišnje rezultate. Dubrovnik se potvrđuje kao destinacija svih 365 dana u godini, pri čemu se posebno ističu najnoviji brojevi turističkih statistika za studeni, koji su izravan rezultat redefiniranog zimskog turističkog proizvoda.

Prvi adventski vikend u Dubrovniku obilježen je novim rekordom turističkog ostvarenja. Podaci iz E-visitora na dan 26. studenoga govore o rekordnih 1704 dolazaka, što je šest puta više nego prošle godine, te 3347 noćenja odnosno četverostruko više nego lani.

Kontinuirani rad na sadržaju i dostupnosti destinacije, suradnja Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovnika sa svim čimbenicima iz privatnog sektora koji su to prepoznali i ravnopravno se uključili pridonose zajedničkom cilju Dubrovnika – grada za sve sezone.

Dubrovački zimski festival zaživio je i postao prepoznatljiv brend Dubrovnika zimi, uz vrhunske rezultate dolazaka iz same regije, ali i gostiju s dalekih tržišta. U Upravnom odjelu za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika sa zadovoljstvom ističu kako osim milijuna ljetnih fotografija po kojima je Dubrovnik inače bio prepoznat u svijetu, sada postoji i ona zimska, čarobnog živog Dubrovnika.

>> Turistička patrola Večernjeg lista: Dubrovniku dodijeljeno priznanje Šampion turizma 2016.

Komentara 1

GE
George
07:04 29.11.2016.

Dubrovnik ima gradonačelnika, koji zna. Da nije raznih smetala, bilo bi i još bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije