Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 20. do 24. kolovoza

Prva međunarodna konvencija mladih liječenih od maligne bolesti

Krijesnica
Foto: Robert Anic/PIXSELL
31.07.2015.
u 12:21

Također, cilj Konvencije je i promoviranje zdravih stilova života.

Krijesnica  –  udruga  za  pomoć  djeci  i  obiteljima  suočenim s malignim bolestima  uz  svoje  osnažene Mlade Krijesnice organizira Prvu međunarodnu konvenciju mladih liječenih od maligne bolesti.

Konvencija  će  se održati od  20.-24. kolovoza, na Sljemenu u Domu Crvenog križa.  Na  Prvoj  međunarodnoj  konvenciji  mladih  liječenih  od malignih bolesti  sudjelovat  će mladi iz Austrije, Švicarske, Španjolske, Slovačke, Bugarske,  Rumunjske,  Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske.  Tijekom  5  dana  60  sudionika  proći će kroz razne radionice i predavanja  te  sudjelovati  u  raznovrsnom programu i razmjeni iskustava i znanja. Cilj  Konvencije je osnažiti mlade podizanjem razine njihovih kompetencija, kroz  predavanja,  radionice i razmjenu iskustava, kako bi bili spremniji i dalje  pomagati  djeci  i  obiteljima  koje  prolaze kroz liječenje i nakon njega. 

Mladi  koji  su  prošli  liječenje,  sada u ulozi volontera pružaju podršku i osnažuju obitelji na specifičan način. Također, cilj Konvencije je i promoviranje zdravih stilova života. Ovim  putem  pozivamo sve zainteresirane za problematiku malignih bolesti u dječjoj  dobi  na  Dan  otvorenih  vrata Prve međunarodne konvencije mladih liječenih od maligne bolesti koji će se održati 23. kolovoza 2015., od 9:30 do 17:30h u Domu Crvenog križa, Sljemenska cesta 28. Teme predavanja na Danu otvorenih vrata su:

1.  Razmjena iskustava – Katie Rizvi, The Little people Romania

2. Izgradnja partnerstva – Aleksandra Živković

Službeni  jezik  Konvencije  je  engleski. Svi zainteresirani, molimo da se prijave putem sljedećeg linka: https://docs.google.com/forms/d/1WhlDoHgnfTpfatQ9cxdzuiS81_tehp6pPCaPXTcu-UY/viewform

Više informacija o Konvenciji potražite na www.krijesnica.hr.

Krijesnica  od  2013. godine poučena primjerima dobre prakse europskih, a i svjetskih  zemalja udruga okuplja Mlade Krijesnice, mlade liječene od nekog oblika  maligne  bolesti  u  djetinjstvu. U zadnje dvije godine mladi su se okupili na sastancima preko 20 puta, prošli su 13 edukacija, sudjelovali na regionalnim  okupljanjima  mladih  dvije  godine  za redom u Beogradu te su sudjelovali  na  međunarodnim javnim događanjima vezanim za problematiku od strane međunarodnih organizacija (CCI – Childhood Cancer Internationa, SIOP –  International  Society  of  Paediatric  Oncology  i  drugih). Ove godine poučeni  iskustvima  iz  drugih  zemalja  i  njihovih primjera dobre prakse odlučili  su  proširiti  regionalno  okupljanje  i  pozvati mlade iz cijele Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije