Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biskupska podrška

'Protiv mons. Ivasa podigla se politička i medijska hajka'

šibenski biskup Ante Ivas
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
27.08.2014.
u 19:47

Biskupi Splitske metropolije kažu da se problemu viška decibela ne pristupa odgovorno i dijaloški nego ga se ironično i uvredljivo koristi da bi se obračunalo s neistomišljenicima

Dok se biskup šibenski odlučio "braniti šutnjom", kako nam je danas rekao, u njegovu obranu stali su biskupi Splitske metropolije, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk, dubrovački biskup Mate Uzinić i kotorski biskup Ilija Janjić.

- Mi, biskupi Splitske metropolije, želimo izrazili svoju podršku i blizinu šibenskom biskupu Anti Ivasu u ovim trenucima u kojima se protiv njega podigla nepotrebna politička i medijska hajka, samo zato što je, u maniri dobrog pastira, javno progovorio o jednom gorućem problemu koji muči stanovnike njegovog grada. Zabrinjava nas da se problemima – u konkretnom slučaju problem je višak decibela koji jednima pričinja ugodu i drugima smeta – ne pristupa odgovorno i dijaloški, pa i u skladu s važećim zakonskim propisima, nego ih se ironično i uvredljivo koristi da bi se obračunalo s neistomišljenicima. Osobito nas žalosti što se cijelom tom problemu pristupilo navijački, interesno i ideološki. Takvo manipuliranje ljudima nikad nije pridonijelo rješenju problema, nego samo novim i većim podjelama – pišu biskupi, pitajući se "je li ovakvo pojačavanje 'decibela', kojima se posvetilo toliko medijske pažnje, izlaz iz našeg teškog uspavanog i kriznog gospodarskog stanja".

 - Mišljenja smo da se to prije može ostvariti pojačanjem 'decibela' druge naravi koji će voditi računa o odnosu između potrebe za mirnim snom i tjelesnim odmorom, kako naših stanovnika tako i gostiju, te nužnog turističkog rasta i ponude, koji sa sobom nose i potrebu zabave, pa i ponegdje viška decibela. Zato dobronamjerno pozivamo odgovorne Krešimirova grada, ali i svih naših gradova i mjesta, da na tome porade, a pozivamo i sve druge, osobito naše vjernike, da im svojom otvorenošću i građanskom odgovornošću pomognu u traženju zadovoljavajućih rješenja, koja će voditi računa ne samo o privatnim interesima, nego o općem dobru svih građana – poručuju nadbiskup Barišić i biskupi Štambuk, Uzinić i Janjić.

>>Bi li biskup Ivas gasio Azimut da se iz kluba ore njegovi stihovi?

>>Decibeli ometaju san i molitvu biskupa pa Azimutu traže novu pozornicu

>>Thompson: Dragog prijatelja, oca biskupa Antu Ivasa napadaju fašistoidni ljevičari!

Komentara 55

ST
stefj
21:24 27.08.2014.

He, he, nevjerojatno je kako se višak decibela pretvori u ideološki problem. Što svi ovi agnostici i ateisti nisu išli braniti Zrče kada su im tamo smanjili decibele... Aha nije znači problem u decibelima, nego u tome kome oni smetaju - ako smetaju kleru, onda je to dobro jer narod može guštati i uživati u tuđoj nesreći... Eh, i onda se mi pitamo kako kod nas crveni dolaze na vlast...

Avatar arhaika
arhaika
21:22 27.08.2014.

Kao u stara partijaska vremena u udboslaviji spijaju sto ce se reci s oltara i odmah u partijske novine. stalno su na ceki.koja groteskna debilana. nes ti kluba koji se ne drzi zakona. je li vam crkva kriva sto je sdp oovac htio zatvoriti zrce?

MA
majeltomoguce
21:55 27.08.2014.

I sve to samo zato što je čovjek rekao da mu smeta buka usred grada u 3 sata po noći?!?! Volio bi vidjeti kako bi se ponašali svi ti koji podupiru "kulturu" da tako njima u to vrijeme bude pred prozorom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije