Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BABINA GREDA

Prosvjed roditelja osnovnoškolaca: Nećemo predizborne neistine! Kamo će djeca u školu?

Prosvjed
Foto: VL
1/6
24.08.2016.
u 13:50

Ravnateljica škole Đurđica Babić kaže kako zasad nemaju nikakve službene informacije o tome je li škola sigurna ili nije. Naglašava da je prošle godine građevinska inspekcija zabranila daljnje radove u rupi za dvoranu zbog nesigurnosti.

Ispred Osnovne škole Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi danas je skupina od stotinjak roditelja i učenika održala mirni prosvjed na kojem su zatražili odgovore od odgovornih u vezi s nastavkom rada škole.

– Želimo odgovor na pitanje je li škola sigurna za nastavak nastave i boravak djece u njoj. Isto tako želimo i da nam se kaže koji su daljnji planovi i što će biti s izgradnjom školske sportske dvorane. Škola treba početi za deset dana, a mi ne znamo ništa. Znamo samo da je škola nesigurna za održavanje nastave, da se rupa iskopana za izgradnju školske sportske dvorane urušava i dalje, sve se više širi smrad, a i okolne kuće su ugrožene – rekla je organizatorica prosvjeda Marijana Breškić-Bušić.

U sklopu prosvjeda učenici su nosili transparente kojima su odgovorne željeli upozoriti na situaciju. Na njima je pisalo: "Je li škola sigurna", "JA želim dvoranu", "Nećemo predizborne neistine", "Babogredska djeca su građani drugoga reda", "Gdje ćemo u školu"...

Breškić-Bušić kaže kako roditelji nisu protiv toga da im djeca idu u školu u Županju, ali da im netko mora to reći i organizirati prijevoz. Ako do toga dođe, traže da se nastavi s projektom izgradnje školske sportske dvorane koji stoji dvije godine.

Ravnateljica škole Đurđica Babić kaže kako zasad nemaju nikakve službene informacije o tome je li škola sigurna ili nije. Naglašava da je prošle godine građevinska inspekcija zabranila daljnje radove u rupi za dvoranu zbog nesigurnosti.

– Od tada se naočigled zemlja počela urušavati pa je situacija još teža – rekla je Babić.

Najavila je i da će prvoga dana početka nastave, ako do tada ne dođe nikakva obavijest, u školi s nastavnicima dočekati djecu, a roditelji će odlučiti hoće li ih pustiti na nastavu.

Roditelji, kako najavljuju, najvjerojatnije neće dopustiti svojoj djeci da idu u školu u Babinu Gredu. Strahuju zbog nesigurnosti te upozoravaju da su se pukotine unutar škole odavno pokazale, i prije nego što je situacija postala tako loša.

Izgradnja dvorane u Babinoj Gredi započela je prije dvije godine. Prema najavama, danas će Babinu Gredu, u poslijepodnevnim satima, posjetiti i pomoćnik ministra obrazovanja Predraga Šustara. On će razgovarati s čelnicima općine, ravnateljicom i roditeljima.

Kako nam je rečeno, Šustar je školu posjetio u travnju ove godine, a nakon toga ništa se nije napravilo. Iskopana je rupa dubine oko šest metara koja se nalazi uz samu školu, a koja se sada urušava. Počelo je postavljanje temelja, a iz betona vire željezne šipke.

Radovi su procijenjeni na oko 22 milijuna kuna. Smatra se da je za potrebe završetka radova sada potrebno izdvojiti 17 milijuna kuna.

>> Šustar najavio povećanje nagrade za osvajače sportskih odličja

Komentara 2

DU
Deleted user
14:07 24.08.2016.

Ovo je žalosna istina; HDZ, SDP...svi ostali - svi su puni obećanja i velikih riječi ali na kraju se sve svede na to tko će se bolje usidriti a škole su i dalje derutne, nema autobusa za prijevoz školske djece, nema dovoljno državnih, gradskih domova za starije i nemoćne , nema dovoljno vrtića, nema ambulanta, nema ...puno toga što ljudima život čini lakšim, ugodnijim, boljim...Iako i ti ljudi, i njihovi preci i njihova djeca...plaćaju od nekadašnjih samodoprinosa do poreza i prireza, komunalnih naknada i niza drugih davanja. Ipak, za nešto uvijek ima, Za koju novu fontanu, za nogomet, za skupi vozni park, za obilje dnevnica....a ljudi...ma koga briga za njih osim na dan izbora

Avatar bozezasto
bozezasto
16:21 27.08.2016.

Djeco draga to je sve zbog uhljeba u gradskim i državnim poduzećima i ustanovama, ima ih jednostavno previše, a od vas se, kada odrastete, očekuje da ih poslužujete daradite za njih, jer njihova djeca će isto postati uhljebi, zato djeco učite strane jezike i što prije u inozemstvo gdje rad ipak ima neki smisao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije