Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorit će na stanje u INI

Prosvjed rafineraca u ponedjeljak u Zagrebu

Ina prosvjed
Petar Glebov/PIXSELL
21.11.2014.
u 16:53

– INA, nekad ponos Hrvatske, sada se pretvara u mađarsko skladište – dignite glas i zaustavite uništavanje INE, za bolju budućnost naše djece. Ne dajmo da nas gaze oni koji nisu gradili INU, a sada je uništavaju, poručili su organizatori prosvjeda.

Stožer za obranu sisačke Rafinerije pozvao je sve radnike radnike Ine i građane da u ponedjeljak, 24. studenog, u 10,30 sati, pred zgradom Vlade RH podrže prosvjedni skup na kojem radnici i sindikati ponovno upozoriti na stanje u INI i pozvati premijera Zorana Milanovića da se javno i jasno očituje o pitanju INE.

Prije toga, oko 9.45 sati, radnici INE će se okupiti na Trgu Bana Jelačića te će Radićevom ulicom krenuti prema Markovom trgu.

INA, nekad ponos Hrvatske, sada se pretvara u mađarsko skladište – dignite glas i zaustavite uništavanje INE, za bolju budućnost naše djece. Ne dajmo da nas gaze oni koji nisu gradili INU, a sada je uništavaju, poručili su organizatori prosvjeda.

Sindikati ističu kako su se, u posljednje dvije godine, u više navrata obraćali premijeru dopisima i javnim apelima, glasno upozoravajući da se planskim zanemarivanjem i lošim upravljanjem INA-u sustavno uništava i svodi na podružnicu MOL grupe.

– Razočarani smo i zbunjeni izostankom Vašeg odgovora na sve apele i zahtjeve za sastankom te Vam se danas obraćamo otvorenim pismom u nadi da ćete napokon reagirati. Nedavna najava zatvaranja Rafinerije nafte Sisak i ponovna odgoda modernizacije Rafinerije nafte Rijeka samo su vidljivi vrh ledene sante. Već godinama se INA-u uništava i iz snažne vertikalno integrirane naftne kompanije s razvijenom proizvodnjom i preradom pretvara u pukog trgovca naftnim derivatima iz Mađarske - poručuju sindikalci najavljujući prosvjed.

Otvoreno pismo premijeru poslao je i jedan anonimni radnik Rafinerije.

– Ovaj grad i rafinerija trebaju puno više od vaših tri do pet godina jer i oni koji dolaze iza nas trebaju negdje raditi. Zajedno sa svim dosadašnjim vladama ste doveli ovaj grad na sam rub ponora a sa gašenjem RNS nas bacate u taj ponor. Mrkve u obliku otpremnina i kvaziprenamjene u kvazispalionice tko zna kakvog otpada neće vam proći, poručio je Siščanin.

>> MOL odmah želi ugasiti rafineriju u Sisku 

>> Prosvjed u Sisku: Ne damo rafineriju, ne damo INU

Komentara 2

LE
ledledeni
19:40 21.11.2014.

Možemo mi i ma trepavicama skakati po Markovom trgu ali rafineriju sisak ce zatvoriti a rijeka je na redu 2016 Bute vidli...

LE
ledledeni
19:40 21.11.2014.

Možemo mi i ma trepavicama skakati po Markovom trgu ali rafineriju sisak ce zatvoriti a rijeka je na redu 2016 Bute vidli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije