Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo jedna ponuda

Propao drugi natječaj za studiju izvedivosti pelješkog mosta

pelješki most
Foto: Ponting/Pipenbaher consulting engineers
30.09.2014.
u 23:07

Novog natječaja nema, nekoliko tvrtki pozvat će se da daju ponudu

Propao je i drugi natječaj za izradu studije izvedivosti za pelješki most. Hrvatske ceste dobile su samo jednu ponudu – danske konzultantske tvrtke Rambol – no proglašena je neprihvatljivom jer nije zadovoljila proceduralne uvjete.

Na prvi natječaj nitko se nije javio. Hrvatske ceste neće raspisati treći javni natječaj, nego će, kazali su nam u toj tvrtki, pokrenuti pregovarački postupak s nekoliko tvrtki koje će pozvati da dostave svoje ponude. Među njima bit će i Rambol i još tri-četiri renomirane svjetske konzultantske tvrtke. Ponude će se moći dostaviti i na engleskom.

U Hrvatskim cestama nadaju se da će ugovor s izrađivačima potpisati početkom prosinca te da će studija biti gotova do svibnja 2015. Očekuje se da će EK u roku šest mjeseci nakon što dobije studiju donijeti odluku o sufinanciranju gradnje mosta.

>>Izrada studije o pelješkom mostu još nije ni započela

>>Zaboravili su Pelješki most, ni ne spominje se u zahtjevima za novac iz fondova EU!

Komentara 12

IB
Ivan Basar
00:11 01.10.2014.

Propao je i drugi natječaj. Zašto, zašto je i drugi natječaj propao??? Zar gotovo nitko nema interesa raditi, ili biti odgovoran po bilo ćemu prema Hrvatskoj. Objašnjenje, razlozi, zašto???

NE
nenadbat
07:13 01.10.2014.

A što na to sve kaže kao i na najnoviji drastični pad industrijske proizvodnje Milanovićev kandidat za predsjednika Josipović.

KO
korisnik2
03:08 01.10.2014.

aha, znaci tako. hajmo redom pa cemo na koncu rezimirati. prvo, vozd milanovic i kneginja strbac-pusic gorljivo i mahnito zagovaraju uistinu suludu ideju "ceste kroz bih". onda, "promijene misljenje" te pokusavaju narodu prodati pricu kako su se oni "predmislili" i kako su oni sada "za" izgradnju peljeskog mosta ALI vecinu novaca ce (morati?) dati EU. nakon toga, vozd milanovic i kneginja strbac-pusic raspisuju javni "natjecaj" na koji se javilo, ravno, 0 zainteresiranih. vozd milanovic i kneginja strbac-pusic raspisuju i drugi javni "natjecaj" na koji se javilo, ravno, 1 zainteresirani. i sada, HAC (koji je pod redateljskom palicom HNS-a, ako me sjecanje ne vara) objavljuje kako NECE (?) biti raspisan treci javni natjecaj vec ce "pokrenuti pregovarački postupak s nekoliko tvrtki koje će pozvati da dostave svoje ponude". s kojima to tvrtkama, ne zna se. sad, pitam ja vas. jesu li SDP- i HNS uistinu toliko glu_i i nesposobni, ili su uistinu sposobni pa iza kulisa namjerno (podlo i pokvareno) opstruiraju natjecaj za isplativost izgradnje peljeskog mosta ne bi li tako mogli "mirne duse" stati pred oci javnosti/naroda i reci "evo, mi smo probali, nema zainteresiranih". i eto, mic po mic, nas na pocetku cijele price: vozda milanovica, kneginju strbac-pusic i suludu ideju o "cesti kroz BiH (malo ispod takozvane republike genocidne) a koja bi tribala posluziti povezivanju dvaju udaljenih dilova RH". samo jos za kraj, evo ad verbum citata zorana milanovica od prije dvi godine: „Ono što je potrebno jest povezivanje auto-cestom, odnosno modernom cestom koja ce produžiti od Ploca preko doline Neretve, preko teritorija Bosne i Hercegovine i južne županije negdje u dubrovacko primorje“

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije