Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASAN OTPAD

Pronašli čak 45 bačava odbačenih na 9 lokacija

Bačve s opasnim otpadom kod Karlovca
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/9
04.05.2015.
u 19:25

Najvjerojatnije je riječ o bojama i razrjeđivačima. Jelić je upozorio stanovnike da, ugledaju li nova “nalazišta”, nazovu 112

Ništa nismo čuli, a to znači da ih je netko dovezao tijekom noći – kazali su nam mještani Luke Pokupske, gdje je pronađeno zadnjih pet odbačenih bačava s otpadom. Kao i u prijašnjim slučajevima, uočili su ih djelatnici Hrvatskih šuma kada su došli na posao, a odbačene su odmah uz makadamski put.

Od 1. svibnja do danas na karlovačkome je području pronađeno čak 45 odbačenih bačava na devet lokacija. Inspektorica Dubravka Janeković naglasila je kako se sumnja na opasan otpad koji je, čulo se na sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje, uklonjen i saniran prema uputama iz Državnog toksikološkog zavoda. Najvjerojatnije je riječ o bojama i razrjeđivačima, a čeka se nalaz o točnome sastavu.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić upozorio je stanovnike da, ugledaju li nova “nalazišta”, jave službi 112 i ne prilaze bačvama.

>> Kod Karlovca pronađene bačve sumnjivog sadržaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije