Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSHUMACIJA U TIJEKU

Pronađene ljudske kosti u Bogdanovcima. Sumnja se da potječu iz Domovinskoga rata

Ekshumacija
Foto: Branimir Bradarić
1/3
17.03.2017.
u 14:37

Od mještana smo doznali kako su pronađene kosti bile umotane u najlon te da je gotovo sigurno da se radi o ostacima tijela osobe ubijene u Domovinskom ratu

 Prilikom zemljanih radova na izradi priključenja za vodu u Bogdanovcima, selu nedaleko od Vukovara, radnici su danas pronašli ljudske kosti. Pronalazak kostiju za večernji list potvrdio je i glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske županije Domagoj Džigumović.

- Trenutno mogu samo potvrditi da su kosti pronađene kao i da su djelatnici policije izašli na teren. Za sada ne možemo reći radi li se o kostima iz Domovinskoga rata ili iz nekog ranijeg razdoblja. Više informacija znat ćemo nakon obdukcije, rekao je Džigumović.

Od mještana smo doznali kako su pronađene kosti bile umotane u najlon te da je gotovo sigurno da se radi o ostacima tijela osobe ubijene u Domovinskom ratu.

Pronađene su kosti jednoga tijela, a ima li više kostiju pokazat će dalja ekshumacija. U Bogdanovcima su i sredinom studenoga 2015. godine, također tijekom zemljanih radova, pronađene ljudske kosti. Obdukcija je utvrdila da se radi o posmrtnim ostacima četiri tijela iz Domovinskoga rata. Na popisu nestalih u Bogdanovcima i danas se nalazi 20 mještana.  

>> 'U jami Križnjača u Zagori posmrtni ostaci žrtve partizanskog zločina iz 1944.'

>> Iskapanje u Gračanima: Istragom utvrđeno da su kosti životinjskog porijekla

Komentara 1

TW
TWITOIST
16:12 17.03.2017.

Ako ni ovdje ne bude nista ,onda se radi o organiziranim podvalama ,kako bi se sprijecilo dalje istrazivanje negdje drugdje gdje postaje sigurni dokazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije