Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija carinika

Pronađena ilegalna mesnica s 5 tona mesa

Carina
Foto: carina.gov.hr
1/3
24.11.2016.
u 11:12

"Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima", izvijestila je Carina na svojim internetskim stranicama

Carinici su pronašli ilegalnu mesnicu u mjestu Sekulići u Žumberku blizu granice sa Slovenijom. 

– Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima – izvijestila je Carina na svojim internetskim stranicama.

Uništit će se 5 tona mesa 

Dodaju da je muškarcu "izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa te će protiv odgovorne osobe biti podnesen prekršajni nalog".

– Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli su rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, mesa u količini od 4855 kg – pišu iz Carine. 

Ilegalna mesnica otkrivena je u jučerašnjoj akciji carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, Službe veterinarske inspekcije. 

>>Otkad je počela afera sa salmonelom, svi traže domaća jaja i piletinu

>>'U Hrvatsku se može uvesti i prodavati meso zamrznuto i 40 godina, a da se ne prekrši ni jedan hrvatski zakon!'

Ključne riječi

Komentara 36

MN
mate.no
11:37 24.11.2016.

Netko nekom nije platio na vrijeme pa informacije cure na sve strane U takvoj drzavi mi zivimo

SC
schwertransport
11:16 24.11.2016.

Kak sad odjedanput po svugdje salmonela skrivene mesnice znaci negdje u kartelu je popustilo i to visoko

PK
Pusa.Kesedzija
11:20 24.11.2016.

Salmonela uvjek bila i biće, koliko je puta pisalo da se piletina prije obrade ne pere u sudoperu jer tako se šire bakterije po kuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije