Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarci traže ulagače

Projekt u Zablaću za koji je zainteresiran Brad Pitt težak je 800 milijuna eura

brad pitt
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
30.09.2016.
u 15:05

Hrvatska sada najbolje mjesto za ulaganje u turizam. Čista je, sigurna..., kaže vlasnik TFI Holdinga Jean Paul Uldry

 Nakon što je šibensko Gradsko vijeće prije nekoliko dana usvojilo cjelovite izmjene Generalnog urbanističkog plana, čime je i omogućena gradnja turističkog kompleksa u Zablaću, kupac 450.000 četvornih metara zemljišta – švicarski TFI Holding – traži investitore koji će uložiti u gradnju turističkog kompleksa. Interesa sigurno neće nedostajati s obzirom na to da je jedan od potencijalnih ulagača i Brad Pitt, koji je nedavno bio u posjetu Šibeniku i napravio dobru reklamu Hrvatskoj, ali i samom budućem projektu. Bloomberg je pokušao doći do Pitta da potvrdi svoj interes, no nije dobio povratnu informaciju. Jean-Paul Uldry, vlasnik TFI Holdinga, jednog od najvećih holdinga za trgovinu nekretninama u Švicarskoj, još je ljetos objavio svoje planove za projekt koji je, prema pisanju Bloomberga, vrijedan 800 milijuna eura. Hotelsko-turistički resort imao bi hotele, vile, trgovine i marine, ambulantu i škole, ali i prateće sadržaje poput igrališta za golf i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka kao što su, primjerice, solane i stari zanati.

– Tražimo investitore i razmatramo ponude. Hrvatska je sada najbolje mjesto u Europi za ulaganje u turizam. Čista je, sigurna, sa sposobnim ljudima i odličnom infrastrukturom – rekao je Uldry za Bloomberg.

TFI Holding kupio je 450.000 četvornih metara zemljišta u Zablaću pokraj Šibenika za 60 milijuna eura, a plan je kupiti još oko 160.000 četvornih metara zemljišta za izgradnju luksuznog odmarališta s 2500 kreveta. Gradnja bi, prema najavama, mogla početi sljedeće godine. Osim Zablaća, GUP će omogućiti ulaganje u područje bivše tvornice TEF, gdje je predviđena gradnja turističkih sadržaja s dvije tisuće kreveta. Ukupno je sada 250 hektara površine Šibenika predviđeno za gradnju.     

>> Brad Pitt želi uložiti novac u šibenski Beverly Hills: 'Obilazak smo namjeravali obaviti u tajnosti'

>> Prije nego što je uhvaćen u Šibeniku, Brad Pitt ležerno prošetao Zadrom i Biogradom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije