navigacija Hrvatska 36
Davor Ivo Stier:

'Projekt Slavonija ima za cilj vratiti ljude, omogućiti im radna mjesta te pokrenuti gospodarstvo

Vlada želi razvijati partnerski odnos sa svim hrvatskim općinama i gradovima te zajedno s njima ravnomjerno razvijati sve naše krajeve poručio je Stier

'Projekt Slavonija ima za cilj vratiti ljude, omogućiti im radna mjesta te pokrenuti gospodarstvo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Projekt Slavonija jedan je od ključnih razvojnih ciljeva ove Vlade. Taj projekt imat će prioritet kada je riječ o demografskim pitanjima, otvaranju novih radnih mjesta te ulaganju u poljoprivredu i regionalni ruralni razvoj. U slučaju Požege radit ćemo i na kvalitetnijem prometnom povezivanju, jer je prometna izoliranost ovdje jedan od ključnih problema - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier u Požegi, gdje je svečanim mimohodom povijesnih postrojbi i svečanom sjednicom Gradskoga vijeća obilježen Dan grada.

On je tom prilikom istaknuo kako su Požežani i Požežanke, unatoč povijesnim i društvenim mijenama, zadržali ponos i odlučnost upravljanja svojim krajem. Prema njegovim riječima, Vlada želi razvijati partnerski odnos sa svim hrvatskim općinama i gradovima te zajedno s njima ravnomjerno razvijati sve naše krajeve. Projekt Slavonija pokrenut je kako bi se osiguralo 2,5 milijuna eura iz EU fondova isključivo za projekte iz pet slavonskih županija.

- Cilj projekta je vratiti ljude na područje Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, omogućiti im nova radna mjesta te pokrenuti rast i razvoj gospodarstva - istaknuo je Stier. I ove godine dodijeljena su javna priznanja laureatima. Kolektivne nagrade Grada Požege dodijeljene su Povijesnoj postrojbi „Trenkovi panduri“, Autoklubu Požega i tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Godišnje nagrade dobili su akademik Milko Jakšić i Luka Balenović, povelju humanosti Leonardo Matijević, a nagrade za životno djelo Davorin Kempf i Drago Krizmanić. 

> > 'Oživjet ćemo i potaknuti Slavoniju, koja zaslužuje čvrstu i kontinuiranu podršku Vlade'

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (2 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

14
Registracija
 • Niki29 Niki29

  11.03.2017 u 17:08h

  Kako se najavljuje da će nadolazeča turistička sezona biti iznimno dobra i tu vidim jako veliki potencijal za Slavoniju da plasira svoje proizvode na more i bilo bi dobro da se proizvođači dobro organiziraju i ponude domaće proizvode i to već sada.
  4 57% 3
 • doktorica doktorica

  11.03.2017 u 17:53h

  priče...
  3 60% 2
 • sada sada

  11.03.2017 u 19:50h

  nema vise ljudi u slavoniji...... otisla je sa njima i slavonija.....
  2 67% 1
 • Bubalamala Bubalamala

  12.03.2017 u 09:38h

  Slavonija treba pomoć po principu kao što je to napravila Njemačka sa svojim istočnim pokrajinama, uveli su posebni porez koji plaćaju svi zaposleni !
  0 0% 0
 • Bubalamala Bubalamala

  12.03.2017 u 09:33h

  Tetec Ivo bu zrihtal Slavonce po HDZ-e sistemu!
  0 0% 0
 • plejer_as

  12.03.2017 u 07:12h

  to je tako kad političari vode projekte. Prvo ošli trupci hrasta u Njemačku i Italiju, onda ostadosmo bez kravaa i mlijeka, svinja... zanatska proizvodnja sira,kobasica, , tzv OPG ... velike reklame za odlazak mladih u Irsku, a sad projekt ... dolaze neki ljudi, ali ne slavonci
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare
Pogledajte još
Down sindrom
Velika humanitarna akcija

Vanna i djeca sa sindromom Down najavili veliki koncert 'Vanna u Lisinskom'