Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljanje iseljenika

Projekt Eco Heritage Task Force ove godine na Visu

task Force
Foto: Croatian Heritage Foundation
1/3
28.07.2015.
u 11:43

Sudionici Eco Heritage Task Force 2015, na Visu će biti i dijelom organizacije proslave godišnjice Oluje, te će imati i organizirane izlete u Komižu i na Biševo i poseban posjet otoku Hvaru.

Hrvatska matica iseljenika već dugi niz godina organizira ECO HERITAGE TASK FORCE. Projekt okuplja 40 mladih Hrvata iz čitavog svijeta i njihovih prijatelja. Radom i mnogobrojnim izletima te tečajem hrvatskog jezika, filmskom i informatičko-medijskom radionicom približavaju se domovini svojih predaka.

Ove godine domaćin projekta je grad Vis, gdje će mladi raditi na zaštiti okoliša i obnovi planiranog sportskog, zdravstvenog i rekreacijskog -turističkog centra, na prostorima bivše zapuštene vojarne Samogor. Ovogodišnji polaznici dolaze iz dvadesetak zemalja diljem svijeta i većinom su potomci druge i treće generacije iseljenih Hrvata. Dolaskom na projekt, prije svega jačaju veze s domovinom svojih očeva i djedova ali upoznaju se s ljepotama i bogatom kulturnom baštinom lijepe naše. Projekt  je atraktivan jer omogućava i upoznavanje te stvaranje veza s lokalnom zajednicom, koje nerijetko rađaju nova životna prijateljstva.

Sudionici Eco Heritage Task Force 2015, na Visu će biti i dijelom organizacije proslave godišnjice Oluje, te će imati i organizirane izlete u Komižu i na Biševo i poseban posjet otoku Hvaru.

Završnom priredbom koja će se održati 12. kolovoza, na Visu u večernjim satima, predstaviti će, što su napravili tijekom tri tjedna boravka na ovom otoku te rezultate rada na svim radionicama. Dakle, očekuje nas zanimljiva i puna iznenađenja završena večer ovogodišnjeg projekta mladih iz hrvatskog iseljeništva.  Iako će svojim radom ostaviti trajan pečat u lokalnoj zajednici,  projektom Eco Heritage Task Forec,  HMI jača veze domovinske i iseljene Hrvatske.

Komentara 1

Avatar ARENA
ARENA
12:30 28.07.2015.

Eto nove prilike za naslikavanje, pohvale i zahvaljivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije