Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Profesor zaboravio učenika (9) na izletu, uplakani dječak sam krenuo kući

Osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
22.05.2015.
u 11:44

Roditelji su prijavili slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je profesora sankcionirala opomenom pred otkaz

Devetogodišnjeg Marina, učenika trećeg razreda Osnovne škole “Antunovac”, profesor tjelesne i zdravstvene kulture zaboravio je na školskom izletu u Osijeku, javlja Glas Slavonije.

Naime, u Gradskom vrtu u Osijeku održavala se sportska manifestacija “Erste plava liga”, a da bi djeca stigla onamo, iz Antunovca su prevezena autobusom. Međutim, kada je sve bilo pri kraju, autobus i profesor otišli su u Antunovac, a Marin je ostao sam.

- Sin se zadržao na mjestu gdje su se dijelile medalje. Primijetio je da nema njegovih prijatelja i otišao je do mjesta gdje je bio parkiran autobus, no nije ga više bilo. Krenuo je kući pješice južnom obilaznicom i već kada je prošao odlagalište otpada, naišao je moj prijatelj automobilom i prepoznao ga. Međutim, Marin nije htio ući u njegovo vozilo jer je u njemu bilo još ljudi. Tek kada mu se moj prijatelj obratio imenom, pristao je prići mu. Prijatelj me nazvao i pitao: “Što ti sin radi na obilaznici?” a ja sam bio šokiran - kaže  Zlatko Matijević, otac zaboravljenog 9-godišnjaka.

Isti su dan roditelji otišli do škole, no s obzirom na to da radi samo u prvoj smjeni, nisu pronašli profesora. Drugi su dan otišli ravnatelju koji je bio šokiran kada je čuo što se dogodilo.

Ravnatelj je o tome obavijestio profesora koji je ostao u šoku, a roditelji su prijavili slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je profesora sankcionirala opomenom pred otkaz.

>> Učiteljica pred đacima ponizila zlostavljača pa dobila otkaz

Komentara 1

UN
una1
13:17 22.05.2015.

Žao mi je djeteta.Izrečena kazna je primjerena,jer što da se dogodilo da nisu naišli poznati ljudi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije