Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javne dražbe

Prodajom ovršenih predmeta porezna naplatila 670 mil. kuna

ovrha
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
21.04.2014.
u 08:39

Porezna uprava od ove godine objavljuje podatke o javnim dražbama i na svojoj internetskoj stranici

Porezna je uprava prošle godine prodajom ovršenih predmeta naplatila nešto više od 670 milijuna kuna duga, javlja HRT. Prema iznesenim podacima, izdali su 125.038 rješenja o ovrsi pljenidbom i prijenosom financijskih sredstava ovršenika koje imaju na bankovnom računu.

Porezna uprava od ove godine objavljuje podatke o javnim dražbama i na svojoj internetskoj stranici.

Od tih objava vrijednosno je 'najjača' splitskoga područnog ureda u kojemu je bila oglašena prodaja namještaja, vrtnih garnitura, bijele tehnike, a prodavali su primjerice i plovilo Rivlera po cijeni od 900 tisuća kuna.

Područni uredi od Dubrovnika do Osijeka najčešće oglašavaju prodaju automobila, a tu se može naći štošta, od primjerice Opel Vectre iz 1997. godine za 729 kuna, ili Mercedesa starog 27 godina za dvije tisuće kuna, pa do BMW-a serije iz 2006. po cijeni od 111 tisuća kuna.

>> Poreznici na šest dražbi nisu utržili ni lipe!

Komentara 13

BE
belimo
09:04 21.04.2014.

Sve je to relativno. Koliko su uspjeli naplatiti od "velikih" igrača? Uglavnom su nadrapali mali obrtnici i mala poduzeća koja grcaju u dugovima zbog neplačanja velikih i prevaranata. A ako su kojim slučajem zapljenili nešto velikim igračima to je ono što im više ne treba.Svakodnevno oglašavaju prodaju sitnog inventara iz propalih radnji,auta i kombi vozila iz 90-ih, obiteljskih kuća i stanova ali nigdje ne vidimo da prodaju dobre aute mlađe od 5 godina, vile i apartmane od vlasnika poduzeća koji su završili u stečaju. HR reala; uvijek plača sirotinja!

ZA
zagabria1
11:13 21.04.2014.

A kada će građani moći ovrhom naplatiti od države. Meni npr duguje 200,000 Kn i nikom ništa već godinama. Čekaju zastaru tako mi je rečeno. Dođe mi da se odselim jer ova država nije država hrvatskog naroda već država tajkuna i političara. Možda jednom u budućnosti bude država Hrvatam ako se izborimo

Avatar TAJSAM
TAJSAM
10:46 21.04.2014.

Sramotni su izvještaji koliko je naplačeno, prodano na licitacijama u ime državnog poreza ili duga te na sve razine poreza naplačeno napačenom Narodu. A gdje su svi ti novci , opet če opravdanje biti HDZ. Sramota da se na takav način prikazuje svakodnevno prihod a kasa nikad tanja i manja. Pa gdje su ti mišavi koji rade toliko puno, stalno se puni a nikad praznija. Ima li tu logike. Kad dođe nova Vlast biti če Vas puni zatvori. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije