Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.10.2014. u 13:00

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, u djetinjstvu je dobio nadimak Basta od prijatelja Tomislava Brenčuna s kojim je, doznajemo iz Globusa, do danas zadržao dobre odnose.

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, u djetinjstvu je dobio nadimak Basta od prijatelja Tomislava Brenčuna s kojim je, doznajemo iz Globusa, do danas zadržao dobre odnose. U tom kontekstu zanimljivo je da je HŽ mimo javnog natječaja dodijelio posao brisanja grafita s vagona vrijedan 2,4 milijuna kuna netom osnovanoj firmi Brenčunove supruge. Gospođa Brenčun objašnjava da su oni i ranije poslovali s bojama i HŽ-om pa je ovo samo nastavak suradnje. Sve je to točno, piše Globus, uz dodatak da je posao premijerovih prijatelja i HŽ procvjetao od 2012. godine. Za samo 268 posto.

Čija su autorska prava na Drugu Republiku

Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, optužio je aktualnog predsjednika Ivu Josipovića za plagijat objasnivši da je on o „Drugoj Republici" govorio prije više od godinu dana. Kujundžić sada traži ispriku i upozorava Josipovića da se dobro zna kako se „ako se uzimaju nečije misli, mora citirati tko je autor", dodavši da je ovo gori slučaj od plagijata na Policijskoj akademiji. Nažalost za Milana Kujundžića, ni on nema autorska prava na „Drugu Republiku" jer je riječ o povijesnom terminu koji je prvi put upotrijebljen 1848. u Parizu kada je svrgnut francuski kralj Louis-Philippe I. pa se autorstvo eventualno može pripisati piscu i političaru Alphonseu de Lamartineu.

Vodio Holding, a ne treba mu računalo

Slobodan Ljubičić, pritvoreni šef Zagrebačkog holdinga, uopće nema računalo, otkrili su istražitelji kojima je on rekao da mu „nije trebalo". Ljubičić je menadžer starog kova koji od gadgeta vjeruje samo u crni rokovnik.

Hakleri blokiraju ulicu jer ne smiju u školsku dvoranu 

Ivo Baldasar, splitski gradonačelnik, suočen je s uličnim prosvjedom koji je najavio malonogometni klub Mejaši. Splitski hakleri najavili su blokadu Vukovarske ulice ako se do kraja tjedna ne udovolji njihovim zahtjevima koji se svode na više slobodnih termina za trening i utakmice u dvorani lokalne osnovne škole.

Ravnateljica škole Mirjana Jerčić za Slobodnu kaže da su joj na prvom mjestu djeca i haklerima nudi večernje termine, što njima nije dovoljno. Ipak je nogomet najvažnija stvar „na svitu". 

>> Kukuriku koalicija puca i na WC papiru

 

Komentara 30

Avatar petrolio
petrolio
13:23 23.10.2014.

hoće li i ovdje biti istrage USKOK-a ako je točno da je HŽ dao posao mimo natječaja???? ili to vrijedi samo kad je bandić u pitanju???

UI
Uvijek_iskreno
13:44 23.10.2014.

sasvim slučajno...ma dajte molim vas, mislim da je vrijeme da se uskok dohvati i premijera

LU
lukas11
13:34 23.10.2014.

nulta tolerancija kao i gospodinu bandicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije