Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMKA M. BUDIMIR

Pročitajte cijelu odluku Vrhovnog suda o Željku Sabi

Željko Sabo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
06.02.2014.
u 08:15

Vrhovni sud vratio je snimku Marije Budimir među dokaze protiv Željka Sabe

Vrhovni sud prihvatio je žalbu USKOK-a i odredio da se snimka koju je snimila HDZ-ova vijećnica iz Vukovara Marija Budimir vrati u spis i uvrsti među dokaze u procesu protiv gradonačelnika Vukovara Željka Sabe. Riječ je o snimci razgovora Marije Budimir i Sabe na kojoj je Sabo pokušao potplatiti kako bi prešla u neovisne vijećnike.

Prvostupanjski sud bio je odbacio snimku kao nezakonit dokaz jer je snimljena bez naloga suca istrage te bez znanja i odobrenja Željka Sabe. Međutim, Vrhovni sud u obrazloženju tvrdi da je prvostupanjski sud pogrešno zaključio da u konkretnom slučaju nisu ispunjeni uvjeti iz članka 10. stavka 3. ZKP/08 zbog kojih se ti dokazi ipak neće smatrati nezakonitima.

>> Jovanović izmaknuo fotelju ravnateljice Mariji Budimir

Donosimo cijelo rješenje Vrhovnog suda:

Komentara 18

DU
Deleted user
09:29 06.02.2014.

Izgleda da se pravosudje uspjelo na trenutak osloboditi idejne stege kokodakavaca i odluciti ispravno u ovom slucaju! Nadam se da je to samo pocetak i da ce pravosudje napokon poceti raditi svoj posao. A s obzirom na situaciju, predlazem da se politicka skola u Kumrovcu pretvori u istrazni zatvor za kokodakavce. Da tako budu u blizini svog idola i da "karijeru" zavrse tamo gdje su je i poceli!!!

TA
tatatata1
08:44 06.02.2014.

a zašto to ne bi bio dokaz,za Sanadera je snimka dokaz za člana partije druga pravila ,šta smo mi Apsurdistan!!

Avatar jure23
jure23
10:28 06.02.2014.

izgleda da se partija vraća svojim istinskim korijenima a to je nastajanje u zatvorskim ćelijama, još kad im se ukaže neki bravar..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije