Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radna skupina

Problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu dignut će se na višu razinu

rafinerija
Ivica Galovic/PIXSELL
10.02.2016.
u 11:08

Na sastanku je predstavljen i preliminarni izvještaj o kvaliteti zraka u Slavonskom Brodu u 2015. godini, kojeg je izradio Državni hidrometeorološki zavod na temelju podataka mjerenja onečišćujućih tvari na dvjema brodskim postajama.

Suradnja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine ključna je za rješavanje problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, s obzirom da je upravo Rafinerija nafte Brod dominantni izvor onečišćenja - rekla je pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Marija Šćulac Domac nakon sastanka međudržavne radne skupine za praćenje stanja zraka na području Slavonskog Broda i Broda.

Prema njezinim riječima, uskoro će biti potpisan sporazum o suradnji između vlada dviju država na području zaštite okoliša. Time će se, dodala je, rješavanje problema onečišćenja dignuti na višu razinu, a sve s ciljem ubrzanja aktivnosti na modernizaciji Rafinerije.

Na sastanku je predstavljen i preliminarni izvještaj o kvaliteti zraka u Slavonskom Brodu u 2015. godini, kojeg je izradio Državni hidrometeorološki zavod na temelju podataka mjerenja onečišćujućih tvari na dvjema brodskim postajama. Prema toj analizi, zrak je bio čist u odnosu na sumpor dioksid, dušični dioksid, benzen i ozon, a onečišćen, odnosno druge kategorije, s obzirom na sumporovodik i lebdeće čestice. 

>> Dobrović: Trebamo zaposliti 137 stručnjaka za EU fondove 

>> Brođani zbog onečišćenja traže reakciju predsjednice, Vlade i Sabora

Komentara 1

TB
taras.buljba
13:03 10.02.2016.

ociti primjer kako drzava truje svoje stanovnike problem jajare u bos brodu u sekundi moze rijesiti janaf zatvori pipu i fertik samo nece sve ostalo je trla baba lan da je prodje dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije