Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruga franak

Problem je to što klijenti nisu upozoreni na rizik

švicarski franak
Boris Ščitar
18.12.2013.
u 17:00

Nakon što je Vrhovni sud u Mađarskoj donio odluku da je valutna klauzula legalna i da banke nisu krive za tečajne oscilacije, oglasila se i Udruga Franak te poručila da ta presuda nema nikakve veze s kolektivnim sudskim procesom u Hrvatskoj

Nakon što je Vrhovni sud u Mađarskoj donio odluku da je valutna klauzula legalna i da banke nisu krive za tečajne oscilacije, oglasila se i Udruga Franak te poručila da ta presuda nema nikakve veze s kolektivnim sudskim procesom koji se vodi u Hrvatskoj, niti s pojedinačnim sporovima koji se vode pred mađarskim sudovima.

– Taj je sud čak odlučio da pojedini niži sud u slučaju proglašenja valutne klauzule ništetnom mora pronaći način da ugovor ostane i dalje važeći temeljem promjene ugovornih odredbi. Nije li to ono što je presuđeno u nas u kolektivnom procesu – ističu u Franku te podsjećaju da je, za razliku od Mađara, drugostupanjski sud u Crnoj Gori zabranio istodobnu primjenu valutne klauzule i promjenjive kamate.

Austrijski je Vrhovni sud u jednom sporu odlučio da je klauzula za franak ništetna, jer banka nije upozorila klijente na valutni rizik, a na isti se argument pozvao i sudac Radovan Dobronić.  

>> Nova tužba: Udruga Franak poziva dužnike da se jave radi svjedočenja

Komentara 1

Avatar germanicus I
germanicus I
21:00 18.12.2013.

Čudno da se još nije oglasio Mikrogrizzly stručnjak za finacije!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije