Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzvratio HDZ-u:

'Privatizacija CO najuspješnija je privatizacija, a istraživanje Jadrana generacijski je projekt'

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.07.2015.
u 17:23

Prema Jandrokoviću incident na Poljudu imao je dublju pozadinu i poslužio je da se produbi priča o „fašizaciji Hrvatske“.

"Najnižim oblikom političke propagande, medijskim i statističkim manipulacijama, mutnim poslovima i represijom SDP pokušava uvjeriti građane da nam je bolje nego što jest". Poručili su to iz središnjice HDZ-a Davor Mlakar i član predsjedništva Gordan Jandroković.

– Izmišljaju brojke. Primjer je izjava Branka Grčića da iseljavanje kao problem ne postoji. Radi se o ljudima koji vode politiku karakterističnu za ruskog kneza Potemkina. Radi se o prividu, To je Milanovićeva politika – poručio je Jandroković. Optužio je vladajuće i da se različitim aktivnostima represivnog aparata pokušavaju zasjeniti stvarne probleme u zemlji.

–Umjesto da se bavimo iseljavanjem mladih, teškom gospodarskom situacijom bačena je kost- bavite se svastikom, Manolićevim optužbama – kazao je Jandroković. Prozvao je i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića što još nije pronašao osobu koja je na Poljudu nacrtala svastiku i pita se zašto je to tako i da li se nešto skriva.

Prema Jandrokoviću incident na Poljudu imao je dublju pozadinu i poslužio je da se produbi priča o „fašizaciji Hrvatske“.

– Sve se počinje događati od kada je SDP angažirao američkog PR savjetnika. Od kada je došao - Hrvatskoj je naglo krenulo – na kraju se dotaknuo je Milanovićevog PR stratega Alexa Brauna.

I Jandroković i Mlakar spočitnuli su vladajućima niz mutnih poslova - odbijanje ponude Imunološkog zavoda, slučaj privatizacije Croatia osiguranja i slučaj istraživanja Jadrana.

Mlakar je prozvao Vladu i što je tvrtki Ires ekologija dala da provede studiju mogućeg utjecaja na okoliš iako, kaže, nema reference za taj posao te je, kaže, povezana sa tvrtkom koja je u vlasništvu jedne od čelnica SDP-a. Na pitanje o kome je riječ rekao je o pomoćnici ministra poljoprivrede.

Reakciju iz SDP-a nije trebalo dugo čekati. Zastupnik Peđa Grbin poručio je da mu je izuzetno žao što HDZ nastavlja lažima maltertirati građane te je objasnio da su podaci s kojima Vlada komunicira službeni izvori koji se “ne mogu lažirati kao što se mogu nečije diplome”.

Privatizacija Croatia osiguranja je najuspješnija i najstransparentnija privatizacija, a istraživanje Jadrana generacijski projekt i niti jedna vlada nema pravo uskratiti građanima prihode koji bi od tih resursa mogli doći – poručio je Peđa Grbin.

Dodao je i kako ova vlada radi i nastaviti će raditi i objavljivati podatke o svom radu i dalje.

Grbin je dodao i da je točno da su se ljudi iz Hrvatske iselili i to njih 35 tisuća u dvije godine dok ih je u istom periodu u Hrvatsku, kaže Grbin, došlo 20 tisuća.
- Žao nam je kada građani odlaze, ali Vlada čini sve što može kako bi otklonila tu potrebu za iseljavanjem. Od nove godine otvoreno je i 60 tisuća novih radnih mjesta za mlade poručio je Grbin. 

>>Dragovan: Meni se čini da je revizija privatizacije CO-a bila politički motivirana

>>HDZ se zbog nekoliko glasova ne smije kockati budućnosti CO

Komentara 74

Avatar fredi
fredi
17:52 05.07.2015.

A jest' uzvratio!?! Ovog tipa doista ne mogu ni slušati, a kamoli gledati.

TV
tv5378
18:06 05.07.2015.

Nitko se nije utopio u lazi ,pa nece ni Grbin!

DA
Djeca_Arbata
17:40 05.07.2015.

Peđa grbin je tajni obožavatelj marka perkovića thompona...ne želi priznati da zna sve njegove pjesme napamet...i od mate bulića, također...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije