Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO JE SAMO DO BRITANCA

Keleminca uhitili usred skupa na kojem je veličao nacizam

Zagreb: Pristaše A-HSP prisegnuli na vjernost domovini i Trumpu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/19
26.02.2017.
u 21:50

Povorka je išla pd Trga Ante Starčevića, preko Trga bana Jelačića, Britanca do Šestina

Dražen Keleminec (53), predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava, uhićen je jučer na Britanskom trgu zbog remećenja javnog reda i mira za vrijeme skupa koji je organizirala njegova stranka u središtu Zagreba.

Skupom su iskazali podršku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu te su tom prilikom članovi stranke položili prisegu i postrojili nove časnike Hrvatskih domoljubnih snaga. Svi sudionici ovog skupa, a bilo ih je nekoliko desetaka, bili su odjeveni u crno, derali su se “Za dom spremni”, a među zastavama kojima su mahali našla se i ona njemačke neonacističke stranke NPD.

Policiji su uredno prijavili okupljanje. Povorka je krenula u 11 sati od Trga Ante Starčevića, preko Trga bana Josipa Jelačića do Britanskog trga pa dalje do Šestina. Keleminec je stigao samo do Britanca jer ga je pokupila policija, no do zaključenja izdanja nije bilo poznato zbog čega je točno završio u marici jer kriminalističko istraživanje nije bilo gotovo.

Vlada je jučer osudila postrojavanje pripadnika A-HSP-a kojim se promovira ustaštvo i nacizam. U prosincu lani Keleminec je uhićen ispred sjedišta SDP-a. U srpnju je uhićen sa svojim pristašama nakon što im je zabranjen javni skupu Srbu.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

>> Policija pronašla autora morbidnih naljepnica u Vukovaru. Penava: Neki su očigledno prespavali sate kućnoga odgoja

>> Vlada oštro osudila plakate i postrojavanje A-HSP-a: 'Promoviraju ustaštvo i potiču strah'

Komentara 87

ST
stefj
14:28 26.02.2017.

Evo, opet novinarska navijanja... Zastava s prvim bijelim poljem je povijesna zastava, a ne Ustaška. Po novinaru je onda i krov Markove crkve Ustaški. Ajde dosta s time... A inače. ovo je demokracija, svatko može izraziti svoje mišljenje i braniti svoje ideale, koliko god krivi bili. Ono što smeta jest da se ovo u medijima prezentira kao vrlo negativno, a kada prosvjeduju ekstremno lijevi (poput Radničke fronte), koji imaju puno militantnije i opasnije stavove, onda se to prezentira kao nešto pozitivno... Nikad na zelenu granu uz ovakve medije...

BA
bakulušić
14:29 26.02.2017.

Tko nije za Partiju i za borbenu sekularno-liberalnu opciju, taj je fašist, nacist, ustaša i narodni neprijatelj i , naravno, treba ga zatvoriti! To je stav medija i narod to mora prihvatiti.

DH
dalibor.hren
14:27 26.02.2017.

Zašto nikad ne uhite nikoga iz LGBT povorke, nekoga od onih koji su za neprirodno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije