Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"2920 dana bez istine"

Obilježena osma obljetnica najveće tragedije hrvatskog vatrogastva

kornati
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/15
30.08.2015.
u 14:32

Frane Lučić, jedini preživjeli s Kornata počast svojim stradalim kolegama odao je dan ranije na mimohodu u Tisnom

Bijele balone s natpisom "2920 dana bez istine" u zrak su pustili članovi obitelji stradalih vatrogasaca na Kornatu, koji su zajedno s njihovim prijateljima i brojnim vatrogascima odali počast žrtvama najveće vatrogasne tragedije u Hrvatskoj, kada su prije osam godina 12 vatrogasaca izgubili živote.

U kapelici sv. Florijana službu riječi s odrješenjem za stradale vatrogasce, predvodio je fra Ivan Penava. Vijence su položili izaslanstva Predsjednice RH, Hrvatskog sabora, Vlade RH, Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Grada Vodica, općina Tisno i Murter-Kornati, Državne uprave za zaštitu i Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Okupljeni, među kojima su bili Vlado Dominić iz MUP-a, saborski zastupnici Ingrid Antičević – Marinović i Ante Sanader, u mimohodu su obišli spomen obilježje Kornatski križevi.

Frane Lučić, jedini preživjeli s Kornata počast svojim stradalim kolegama odao je dan ranije na mimohodu u Tisnom.

>> Frane Lučić izgubio spor: Sud smatra da su tužene krive pravne osobe

Komentara 5

ST
Stipan
11:55 30.08.2015.

Pravno nenaseljeni Kornatski Otoci, nacionalni park , samo suva trava i nikakvo plodno bilje , a okolo more ! Što su trebali gasiti?

NE
Neo001
10:46 30.08.2015.

Zašto hijene ne daju pokojnicima mira i da počivaju u zasluženom miru. Ti ljudi su bili doborovoljni vatrogasci, kakvih je u Hrvatskoj puno koji su svjesni rizika. Tu nesreću nitko nije želio niti namjerno počinio. Na žalost splet raznih okolnostii krivac je za tu nesreću.

DI
Diosiario
14:54 30.08.2015.

Istina je jasna samo je pitanje želite je vi vidjeti. Po zapovjednoj odgovornosti u to vrijeme krivci su mogli biti samo dvojica, a to su Sanader i Mesić, Kao što ste i sami primjetili, kriju se spisi, dokumenti, istina izlazi na kapaljku, iz čega je očigledno da se nekoga štiti. A koga se tu štiti, da li Sanadera protiv kojeg je podignuto čak 6 optužnica, ili čovjeka za kojeg svi znaju da je nezakonito dilao državne tajne da bi se Domovinski rat u Haagu prikazao kao zločinački poduhvat, i unatoč tome ne leži u zatvoru nego u uredu kojeg porezni obveznici plaćaju milijun kuna godišnje, to ostavljam vama na razmišljanje. Što se mene tiče, tu su stvari jasne kao dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije