Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica s mađarskom

Novih 10 autobusa punih izbjeglica stiglo u Baranjsko Petrovo selo, granica je otvorena

izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/15
04.10.2015.
u 15:52

Čelična su vrata otvorena za promet, na njih se veže oko 41 kilometar žičane ograde kojeg su Mađari završili ovog tjedna. Inače, granica se proteže na 82 kilometra od Drave do Dunava, a cijeli će potez, po najavama, biti zatvoren ogradom.

Suprotno najavama, granični prijelaz s Mađarskom u Baranjskom Petrovom selu zasad nije zatvoren za izbjeglice. Iza 15 sati stiglo je novih 10 autobusa s izbjeglicama, a Mađari ih propuštaju da uđu u zemlju.

Prvih deset autobusa stiglo je oko 10 sati iz Opatovca..

Čelična su vrata otvorena za promet, na njih se veže oko 41 kilometar žičane ograde kojeg su Mađari završili ovog tjedna. Inače, granica se proteže na 82 kilometra od Drave do Dunava, a cijeli će potez, po najavama, biti zatvoren ogradom.

Kada su ujutro došli na posao, hrvatski policajci nisu znali kakav ih dan čeka i hoće li mađarski kolege zatvoriti vrata.

– Ne znaju ni mađarski policajci hoće li i koliko izbjeglica pustiti, to odlučuje visoka politika, pojašnjavaju nam.

Optimizam im je pak ulijevalo nekoliko poslaganih autobusa s mađarske strane, pripremljenih za prihvat i prijevoz izbjeglica.

Ako Mađari u bilo kojem trenutku zatvore granicu, prelazi se na rezervni plan – autobusi se okreću, odlaze na autoput i dalje prema Sloveniji. Sirijske izbjeglice u Beremend prihvaćaju policajci i vojska s dugim cijevima, a iako su ih bili maknuli u stranu, nešto prije 11 sati su se kolonu izbjeglica parkirala i tri oklopna vozila. 

>> Ostojić: Ako Mađarska zatvori granice, izbjeglice ćemo transportirati preko Slovenije

Komentara 68

Avatar majmunranko
majmunranko
10:57 04.10.2015.

"Ako Mađari u bilo kojem trenutku zatvore granicu, prelazi se na rezervni plan – autobusi se okreću, odlaze na autoput i dalje prema Sloveniji. "...pa taj plan ste već imali drugog dana, pa Slovenci nisu puštali migrante, a ujedno su i blokirali glavni granični prijelaz Breganu. Dakle, rezervnog plana nema, osim ako Ostojić u međuvremenu nije izumio katapult za prebacivanje migranata preko mađarske ograde. Ili je plan da će se angažirati desetak glumaca koji će stati na mađarsku ogradu i citirati Milanovićeve izjave dok se ograda ne otopi?

PG
poducavam-glupe
11:03 04.10.2015.

Izbjeglice su na ovakav način mogli prenjeti čitav tenk u dijelovima da su željele. Ovo je prestršno samo tako propuštati te ljude. Kriminalne organizacije sigurno koriste ove prilike. Jako nezrelo od ove Vlade. Ugrozili su nacionalnu sigurnost koja može bitii ugrožena za 1 mj ili 10 godina.

JA
ja123pao
11:36 04.10.2015.

poslije ruske akcije biorci ISIL-abježeu EU. akomađarska zatvori granice oni ostaju u hrvatskoj ako se ne promjeni politika primanja izbjeglica. po njemačkoj se vozaju taksijem ???? izbjeglice po zadatku za koji su dobro plaćeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije