Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MURTER

Prijevremeni izbori: Turčinov i Turčinov Ježina idu u drugi krug

izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/6
29.05.2016.
u 23:24

Za drugi krug se nije izborila njihova treća protukandidatkinja Željana Šikić (HDZ)

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika Općine Murter - Kornati, najviše glasova dobio je kandidat koalicije HSS-HNS Toni Turčinov, za kojeg je glasovalo ukupno 45,40 posto birača, dok je kandidatkinja Nezavisne liste Mate Skračića, Mande Turčinov Ježina, dobila 28,27 posto glasova.

Dvoje kandidata odlaze u drugi krug izbora, za koji se nije izborila njihova treća protukandidatkinja Željana Šikić (HDZ) sa 21,36 posto osvojenih glasova.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama Državnog izbornog povjerenstva, od ukupno 1.936 birača upisanih u popis birača, u Murteru je na tri biračka mjesta glasovalo 1.086 birača, odnosno 56,10 posto.

Važećih listića bilo je 1.032, odnosno 95,03 posto, a nevažeća su bila 54 listića, odnosno 4,97 posto.

U izboru za Općinsko vijeće, najveći broj glasova birača osvojila je lista koalicije HSS-HNS (435 glasova), Nezavisna lista Mate Skračića na drugom je mjestu sa 251 osvojenim glasim, treća je lista HDZ-a sa 245 glasova, a posljednja koalicija SDP-HSU sa 126 osvojenih glasova, izvijestio je DIP.

Prijevremene izbore u Općini Murter-Kornati raspisala je Vlada u siječnju ove godine, a nakon što je razriješila dužnosti načelnika Ivana Božikova (HSS) i raspustila Općinsko vijeće.

Razlog je bio u tome što Općinsko vijeće nije prihvatilo proračun za 2016.

>> Župan Šišljagić kandidat za gradonačelnika Osijeka, Dragan Vulin za župana

Komentara 2

Avatar ivica48
ivica48
08:52 30.05.2016.

Obiteljski izbori

UM
Umjereni
23:45 29.05.2016.

Opet ista odvratno prljava metoda hdz-a. Izglasaju nepovjerenje proračunu s namjerom da dođu na vlast, a onda popuše. A to što se potroši novac na nepotrebne prijevremene izbore, nikom ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije