Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Hasanbegović

'Prijetnje koje javne osobe primaju su odvratne. Znam kako im je jer ih i ja trpim'

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.02.2016.
u 21:51

Prijetnje osuđujem kao čovjek. Znam kako im je, jer i ja imam obitelj i trpim različite prijetnje i uvrede koje mi se upućuju u ime ljubavi, tolerancije i antifašizma, rekao je Hasanbegović

Nakon pisma koje je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac napisao predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da doživljava niz napada na ulici, gdje ga vrijeđaju da je četnik pismo je poslao i premijeru, predsjedniku Sabora i potpredsjednicima Vlade. U protekla dva-tri tjedna više je javnih osoba, novinara, glumaca, redatelja, vjerskih vođa, političara, aktivista za ljudska prava i nevladinih organizacija doživjelo prijetnje i izljeve govora mržnje, upozorava Pupovac, među kojima novinarka Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije; glumica Nina Violić i redatelj Oliver Frljić, 'dok se mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i njegova crkva u Zagrebu proglašavaju zločinačkom i spremnom na zločine u svakom trenutku', piše, među ostalim, Pupovac.

Pupovcu je stigao odgovor s Pantovčaka u kojemu stoji kako je nesnošljivost uočila i sama predsjednica i to kako je rekla, u mandatu bivše vlade. 

U obranu ljudi poput Pupovca, Stipe Mesića, novinarke Mirjane Rakić, glumice Nine Violić i drugih stao je i ministar kulture Zlatko Hasanbegović. Doduše, zasad samo u neformalnoj SMS prepisci za HTV.

'Prijetnje koje primaju su odvratne. Doživljavam ih s gađanjem i osuđujem kao čovjek. Znam kako im je, jer i ja imam obitelj i trpim različite prijetnje i uvrede koje mi se upućuju u ime ljubavi, tolerancije i antifašizma. Neka konačno prevladava razbor i uljuđeni dijalog', poručio je Hasanbegović.

>> Evo što je Pupovac napisao u pismu predsjednici Grabar-Kitarović

Komentara 63

BO
Bogodol
22:17 13.02.2016.

Ministre samo staloženo i mirno, ove prijetnje Pupavcu, ZPusiću i ostalim su izmišljene za njihovu promidžbu i da bi blatili desnu opciju jer eto takvi im prijete. Osuđujem svaku prijetnju, a Vama želim snage da izdržite ovu "oekestriranu" paljbu pa da kroz neko vrieme otvore se svi arhivi i krene povijesna rasprava o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj činjenicama, a ne lažima koji traju od 1941. Država ne može biti kriva, može biti kriv režim u nekoj državi, a sam spomen NDH pokreće salve laži i sve rasprave se svedu na nabacivanje laži i manipulacije, Jasenovac je tipičan primjer gdje su broj stradalih dizali i na 1,6 miliona (žalim svakog nevinog čovjeka bilo koje vjere bio) no lažni mitovi čine veliko zlo.Vama bih dao prijedlog da ostanete smireni i nemojte se pokolebati i povlačiti iznuđene poteze po želji raznih Stazića, budite smireni i ako uspijete poteknuti naučnu raspravu o Hrvatskoj prošlosti ući će te u povijest, svako dobro i puno uspjeha Vam želim.

MO
morituriite
22:23 13.02.2016.

Hasanbegović...naš najbolji ministar! Bravo!

ER
eragram
22:26 13.02.2016.

Svaka čast Ministru! Ne samo da si ih javno zaštitio nego si ih u istoj rečenici prokazao kao obične licemjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije