Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usmrtila 46 pasa

Prijatelji životinja o presudi: Poručili ste da svatko može slobodno ubiti psa

Brankica Crosetti
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
19.12.2014.
u 14:24

Prijatelji životinja smatraju kako ovaj slučaj pokazuje da je sustav zakazao i da se zakoni ne provode

Prijatelji životinja poslali su pismo sutkinji Raheli Valentić povodom obrazloženja presude Brankici Crosetti koja je sedam sati usmrćivala 46 pasa ubrizgavanjem smrtonosne otopine T61, a nepravomoćno joj je dosuđena tek sedmomjesečna uvjetna kazna.

Udruga u pismu negoduje zbog nekažnjavanja Brankice Crosetti i Nenada Dekanića koji joj je nabavio otrov te upozorava na nepoznavanje zakona i netočne informacije o tome tko i pod kojim
uvjetima može usmrtiti napuštenu životinju.

Prijatelji životinja smatraju kako ovaj slučaj pokazuje da je sustav zakazao, da se zakoni ne provode, a blaga presuda poražavajuća je jer se njome šalje poruka da se oni koji napuštaju, zlostavljaju i ubijaju životinje neće kažnjavati.

 - Ovakvom presudom poručili ste da svatko može slobodno ubiti psa (pa čak i velik broj pasa), što se ionako svakodnevno događa i rijetko koji pojedinac za to bude sankcioniran. Molimo vas da se pitate je li ova presuda dala primjer kako suditi i Vašim kolegama, prešutnim stavom da su to samo životinje i da su njihovi životi bezvrijedni. Da se radi o ubojstvu 46 djece na isti način, ne biste uzeli kao olakotnu okolnost to što se osoba koja ih je otrovala prije toga dobro o njima brinula i redovito ih hranila, poručuju iz Udruge.

Cijelo pismo pročitajte ovdje.

>> Proglašena krivom za usmrćivanje 46 pasa, ali ipak ne ide u zatvor

Komentara 6

Avatar diana majhen
diana majhen
16:34 19.12.2014.

u pravu su. kazne za zlostavljanje životinja su toliko minimalne da se to bez problema može raditi tko god hoće.

ZO
zoom
16:40 19.12.2014.

groznoooo...kakva smo mi zemlja..fuj

LU
lukabulic
19:23 21.02.2015.

o čemu mi pričamo dok sud u istri osudi psa za lavež i zabrana oglasiti se lavežom-i vlasniku dojavu da je ujez blizu-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije