Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvaćena i Kovačićeva prijava

Nadzorni odbor HRT-a prihvatio pet kandidatura za glavnog ravnatelja

Siniša Kovačić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
05.05.2016.
u 19:15

Šefom Hrvatske radiotelevizije žele biti: Siniša Kovačić, Josip Jurčević, Božidar Domagoj Burić, Ante Rončević i Dinko Čutura

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije otvorio je sve pristigle ponude za novoga glavnog ravnatelja HRT-a utvrdivši da je svih pet zaprimljenih prijava pravovaljano i u skladu s uvjetima natječaja, uključujući i prijavu sadašnjega v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića.

Naime, Kovačić je svoju prijavu osobno predao, odnosno urudžbirao, izravno na HRT-u, a propozicije natječaja za to mjesto nalažu da se prijava podnosi isključivo poštom, u zatvorenoj omotnici. NO HRT-a na jučerašnjoj je konferenciji za medije objavio kako su u utrci za funkciju novog “pravog” glavnog ravnatelja HRT-a, osim Siniše Kovačića, još četiri kandidata: bivši glavni ekonomist HRT-a Ante Rončević, povjesničar Josip Jurčević, kandidat za ministra kulture iz redova HDZ-a Dinko Čutura te nekadašnji direktor programa HRT-a Božidar Domagoj Burić, inače i autor nekoliko igrano-dokumentarnih serijala HRT-a: “Tajnoviti srednji vijek”, “Ludi rimski carevi”, “Hrvatski kraljevi” i “Republika”, koja se upravo emitira.

Odgovarajući na pitanja novinara je li Kovačićeva interna urudžbirana prijava bila u skladu s uvjetima natječaja, član NO HRT-a Miroslav Grgić uzvratio je da je i Kovačićeva kandidatura – pravovaljana. Grgić je to obrazložio time da se pošta koja je pristigla na javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a preko Službe ekspedita, koja obavlja poslove pisarnice HRT-a, neovisno o tome je li zaprimljena izravno od stranke, dostavom ili na drugi način, smatra valjano zaprimljenom poštom. NO HRT-a pristigle će prijave danas uputiti saborskom Odboru za medije.

>>Siniša Kovačić i Katarina Periša Čakarun u posjetu kod Bozanića

Komentara 10

UR
urbaniU
16:34 05.05.2016.

Antuna Vrdoljaka vratiti!!!

MM
mali mate56
16:25 05.05.2016.

Ako zelimo bilo kakve promjene a zelimo onda Čuturu za ravnatelja.

HO
Hodajucalaz
16:33 05.05.2016.

Rem, moze Kovačić ali trebat ce dvostruku čeličnu metlu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije