Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilok

Prevencijom do nulte stope nasilja: U projekt uključena cijela zajednica

ilok, nasilje
Foto: Branimir Bradarić
1/4
21.04.2015.
u 16:00

U organizaciji MUP-a i Ministarstva obrazovanja i sporta danas su u Iloku provedene aktivnosti u okviru projekta "Živim život bez nasilja"

U organizaciji MUP-a i Ministarstva obrazovanja i sporta danas su u Iloku provedene aktivnosti u okviru projekta "Živim život bez nasilja". Ovom prilikom predstavnici dva ministarstva još jednom su ukazali na važnost prevencije nasilja kako bi mladi naučili prepoznati nasilje, a onda ga i prijaviti.

– Kroz aktivnosti unutar projekta pokušavamo djeci prikazati što je nasilje, kako ga prepoznati i da ne dođe do njega, a ako dođe da ga se treba prijaviti kako ono ne bi ostalo u četiri zida, rekla je predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber. Ukazala je da djeca kroz prezentirane aktivnosti uče kako prepoznati nasilje kao i da je u okviru projekta otvorena i Facebook stranica pod nazivom "Živim život bez nasilja". Rekla je kako se projekt provodi šest godina te da o problemu nasilja, njegovom prepoznavanju i potrebi da ga se prijavi žele progovoriti u svim hrvatskim županijama i u što više gradova. Istaknula je kako je projekt "Živim život bez nasilja" proglašen najboljim preventivnim projektom u EU u koji je uključena cjelokupna zajednica jer se samo na taj način problem nasilja može svesti na najmanju moguću mjeru. Vesna Šutalo iz Ministarstva obrazovanja i sporta rekla je kako je velika većina građana svjedočila ili bila i sama žrtva nekog oblika nasilja te kako je stoga veoma bitno da učenici u što većoj mjeri sudjeluju u aktivnostima.

– Učimo ih kroz ove aktivnosti kako da prepoznaju nasilje, uspore ga, a onda i zaustave, rekla je Šutalo najavljujući da će ministarstvo nastaviti i dalje sudjelovati u sličnim projektima. Miroslav Puž, vd. načelnika PU vukovarsko-srijemske, ukazao je kako preventivno djelovanje daje i konkretne rezultate na području PU s obzirom da se bilježi smanjenje broja prekršaja na štetu maloljetnika kao i onih koje su počinili maloljetnici.

– Cilj nam je da podignemo svijet do nulte tolerancije za nasilje u bilo kom njegovom obliku. Svi zajedno moramo raditi da nasilja bude što manje, istakao je Puž. U sklopu projekta za učenike iz Iloka održana je interaktivna radionica, a zatim su učenici nazočili i predstavi „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“. Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost. U scensko – glazbenom programu sudjelovali su pijanist Matija Dedić, grupa "Apokalipso" te voditelj programa Zlatan Zuhrić Zuhra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije