Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstveni turizam

Prepoznajete li je? Lijepa glumica iz serije CSI Miami plijenila pozornost u Rovinju

Eva LaRue
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.03.2017.
u 13:36

Na panel-diskusiji sudjelovala je i glumica Eva LaRue iz serije CSI Miami

Najveći poslovni skup u Europi posvećen zdravstvenom turizmu, 7. konferencija Health Tourism Industry (HTI) u Rovinju je u utorak okupila oko 500 sudionika iz 60 zemalja svijeta, a na otvorenju tog skupa ministar turizma Gari Cappelli poručio je da se u Hrvatskoj priprema oko 400 milijuna eura investicija u taj segment turizma.

Konferencija HTI održava se u rovinjskom hotelu Lone od 28. veljače do 2. ožujka u organizaciji Zdeslava Radovčića, suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore te uz podršku Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ), brojnih domaćih i stranih strukovnih udruženja i partnera, a ove je godine okupila najveći broj sudionika i postigla najveću europsku vidljivost s obzirom i na prateći europski summit zdravstvenog turizma koji za jači razvoj europskog turizma zagovara i Europska komisija.

Naglašavajući na otvorenju da je zdravstveni turizam jedan od brže rastućih segmenata u svijetu, ministar Cappelli ocijenio je i da je konferencija HTI iznimno važna za poticanje razvoja i daljnje povezivanje dionika u tom najperspektivnijem segmentu turističke ponude.

"Upravo je zdravstveni turizam jedan od najistaknutijih turističkih proizvoda s dugom tradicijom i poviješću u Europi, a prepoznat je i kao oblik turizma koji ima izrazito pozitivne demografske, socijalne i kulturne učinke, kao i veliku ulogu u razvoju kontinentalnog turizma", kazao je Cappelli najavljujući da će do kraja ove godine Vlada u suradnji s ministarstvima zdravstva i turizma donijeti izmjene dvaju zakona iz područja Ministarstva zdravstva, o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju, koji će bolje nego do sada regulirati bavljenje zdravstvenim turizmom i turističkim i medicinskim subjektima.

Vjeruje i da će, s obzirom na trend starenja populacije te rastuću orijentaciju prema zdravom životu i prevenciji, zdravstveni turizam biti jedan od glavnih motiva putovanja u budućnosti. Stoga su za razvoj zdravstvenog turizma potrebne inovacije i rad na kvaliteti, a Hrvatska u svemu tome ima veliki potencijal, poručio je.

"Hrvatska je dio jedne od najrazvijenijih regija zdravstvenog turizma u Europi, što mora snažnije iskoristiti i u infrastrukturi te posebno u promociji. Riječ je o proizvodu koji je neupitno važan za Hrvatsku kao turističku destinaciju te je zato zdravstveni turizam i u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. izdvojen kao jedan od deset ključnih proizvoda na kojima će se graditi razvoj hrvatskog turizma", istaknuo je Cappelli zaključivši da hrvatski zdravstveni i turistički sustav danas imaju velike kompetencije i visoko kvalificirani kadar te znatno povoljnije cijene usluga.

Izaslanik hrvatske predsjednice, bivši ministar znanosti dr. Dragan Primorac, na otvorenju je kazao da je Hrvatska napravila golem iskorak u personaliziranoj medicini, što dokazuju i sve brojnija partnerstva s uglednim stručnjacima iz inozemstva. "Mi smo došli u jednu vrlo zanimljivu fazu da se može živjeti u Hrvatskoj, a pritom ostvarivati rezultate kao da smo u SAD-u", ocijenio je Primorac, dodavši kako i na tom području treba napraviti hrabre iskorake jer "bez privatnog sektora nema uspješnog zdravstvenog turizma". 

Potpredsjednik HGK Josip Zaher kazao je da zdravstveni turizam u svijetu raste prosječnom stopom od 15 do 20 posto godišnje.

Pozornost je na konferenciji plijenila glumica Eva LaRue iz serije CSI Miami koja je sudjelovala na jednoj panel-diskusiji. 

>> Hrvatska postaje međunarodno poznata destinacija zdravstvenog turizma

Komentara 7

DA
dario2612
18:42 01.03.2017.

tko bi rekao da je prošle godine napunila 50

DU
Deleted user
14:53 01.03.2017.

Miss Boa Vista! Jooooj! Dje me nadje!

DO
dopizdilomi
17:33 01.03.2017.

Mmmmmmmmmmmm, Natalia.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije