Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zagrebu

Preminuo Rikard Gumzej, autor poznatog HDZ-ova slogana 'Zna se'

riakrd gumzej
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
27.07.2014.
u 23:34

U politički svijet ulazi na prekretnici dvaju sustava i jedan je od utemeljitelja HDZ-a

U subotu je u 75. godini života u Zagrebu preminuo Josip Rikard Gumzej, poznati modni kreator, koji je još prije devedesetih bio pojam u estradnom i modnom svijetu, kreirajući tzv. građanski štih i donoseći zapadne odjevne inovacije i stil života.

U politički svijet ulazi na prekretnici dvaju sustava i jedan je od utemeljitelja HDZ-a. Devedesetih godina prošlog stoljeća bio je član Izvršnog odbora stranke, a ostat će zapamćen i kao autor nekih od najpoznatijih slogana HDZ-a („Zna se“, „Imamo Hrvatsku“…).

Po struci je bio diplomirani pravnik, a u svojoj bogatoj i raznovrsnoj profesionalnoj karijeri bio je, neko vrijeme, i direktor HRT-a. U povodu smrti njihova člana, HDZ izražava iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, pokojnikovoj rodbini i prijateljima.

Pogreb Rikarda Gumzeja bit će u srijedu, 30. srpnja u 15.50 iz mrtvačnice na Mirogoju.

Komentara 15

Avatar Trpimir
Trpimir
02:18 28.07.2014.

Pocivao u miru! Da nam je vise ovakvih ljudi, pokoj Vam dusi Gospodine Gumzej.

DU
Deleted user
07:35 28.07.2014.

Velik čovjek kojeg će povijest pamtiti. Za razliku od sitnih duša iz "neodređenih" novina. Počivao u miru Božjem.

DU
Deleted user
09:38 28.07.2014.

pokoj vašoj duši,počivali u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije