Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O šefu SOA-e

Premijerova odluka o Lozančiću idući tjedan

dragan lozančić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.02.2016.
u 20:10

Orešković neće tražiti saslušanje Lozančića na saborskom Odboru za unutarnju politiku, odluku će donijeti sam

Ni osam dana otkad mu je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poslala zahtjev za razrješenje Dragana Lozančića, šefa SOA-e, predsjednik Vlade Tihomir Orešković nije supotpisao njegovu smjenu.

Iz svega proizlazi da će se njegova odluka protegnuti i na idući tjedan. U Banskim dvorima kažu kako je premijer fokusiran na izradu proračuna, osobno sa svakim ministrom radi na novom budžetu te da još prikuplja informacije potrebne za odluku o smjeni.

Premijer Tihomir Orešković neće tražiti saslušanje Draga Lozančića na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, odluku će donijeti sam.

Iz Vladinih krugova doznaje se da je premijer malo uvrijeđen zbog načina na koji je usred novinske konferencije dobio predsjedničin zahtjev za smjenu Lozančića, pa u tome vide razlog za razvlačenje odluke iako su predsjednica i premijer i prije pismenog zahtjeva razgovarali o smjeni.  

>>Ostojić: Odbor u četvrtak raspisuje natječaj za Vijeće za građanski nadzor tajnih službi

>>'Očito se HDZ boji da će iskusna, karijerno zaokružena osoba kao Ostojić biti prijetnja'

Komentara 18

BO
Bogodol
21:32 13.02.2016.

Ako za imenovanje ravnatelja trebaju dva podpisa (predsjednica i predsjednik vlade) i ako je Lozančić izgubio jedan podpis on je odmah smjenjen, čudi me zašto Orešković toliko dugo razmišlja i vuče potez po želji Milanovića koji je izrekao da će vladi raditi pakao i radi. Ja postavljam pitanje što je SOA imala prisluškivat Mamića, pa SOA se treba baviti vanjskim neprijateljima Hrvatske Države, a to Mamić nije sigurno, neka se ispune Mamićeve želje prema Hrvatskoj Državi, a neka se ne izpune želje Pupavca, Milanovića Stazića itd.

LI
Livi
21:21 13.02.2016.

Ako nijedan drugi zakon nije prekrsio osim slucaja Raskovica zasluzio je smjenu. Nakon svega, pitam se hoce li se itko vise usuditi braniti Hrvatsku, ako se nade neki dripac koji ce objaviti tajne dokumente vitalne za drzave. Ako je mogao Mesic bez kazne otvoriti Tudmanov arhiv engleskim novinarima (spijunima), a ta ista Engleska je jos na 50 godina zatvorila arhiv o njezinoj ulozi na Bleiburgu, onda treba tome konacno stati na kraj ma tko to bio.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
21:35 13.02.2016.

Meni nije jasan Orešković ovdje, što se tu ima misliti, dokazano je da je za Lozančićeva mandata otkriven identitet najmanje 9 tanjih agenata, da su imena 7 agenata slana e-mailom i da je od Talijana traženo da ih fotografiraju i pošalju njihove slike e-mailom. Je li ovo država ili cirkus? Njega je trebalo smjeniti čim se za to doznalo, čim je objvaljeno na Wikileaksu, ali pošto Milanović nema ni trunke obraza ije ga smjenio, i sad kao i dosta puta u zadnje vrijeme predsjednica je ta koja mora vući u pravom smjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije