Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Njemačkoj

Premijer Plenković se u ponedjeljak sastaje s kancelarkom Merkel

Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
09.12.2016.
u 22:22

Nakon razgovora u četiri oka radni će ručak biti prilika za nastavak razgovora o "bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji te regionalnim, vanjskopolitičkim i europskim temama".

Hrvatski premijer Andrej Plenković boravit će 11. i 12. prosinca u službenom posjetu Njemačkoj na poziv kancelarke Angele Merkel, priopćio je u petak ured premijera.

Premijer Plenković će se u ponedjeljak sastati s kancelarkom Merkel, a nakon razgovora u četiri oka radni će ručak biti prilika za nastavak razgovora o "bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji te regionalnim, vanjskopolitičkim i europskim temama", navodi se u priopćenju.m Plenković će se u ponedjeljak susresti i s Norbertom Lammertom, predsjednikom Bundestaga te zastupnicima u Bundestagu.

U nedjelju prvog dana posjeta hrvatski premijer sastat će se s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu. Plenković je u četvrtak na susretu s izaslanstvom Njemačko-hrvatske parlamentarne skupine Bundestaga u Zagrebu izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima dviju zemalja, ali i rekao da imaju još mnogo prostora za poboljšanje suradnje, posebice na području gospodarstva.

Plenković je od preuzimanja dužnosti premijera u listopadu u okviru vanjskopolitičkih putovanja do sada službeno posjetio Bosnu i Hercegovinu i Ukrajinu te sudjelovao na sastanku šefova vlada zemalja središnje i istočne Europe i Kine u Rigi.

>>Plenković mora prekinuti podjele na ustaše i partizane

>>'Vrlo je važno da vodimo računa o doprinosu iseljenika i o perspektivama suradnje s iseljenom Hrvatskoj'

Komentara 2

DU
Deleted user
09:02 10.12.2016.

Nove instrukcije, korekcije i skrte pohvale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije