Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Premijer Orešković poslao poruku Karamarku i Petrovu

naslovnica
Foto: VL
1/2
03.06.2016.
u 00:00

Premijer primio predstavnike BAT-a, a potom netragom nestao iz Banskih dvora

Kriza koja već danima trese Banske dvore zbog sukoba Mosta i HDZ-a zbog zahtjeva za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, danas je dodatno pojačana u zadnji čas odgođenom sjednicom Vlade.

Pola sata prije početka sjednice, oko 13.30 sati, premijer Tihomir Orešković otišao je iz Banskih dvora bez pravog objašnjenja.

“Zbog iznenadnih obaveza predsjednika Vlade”, poručili su iz Vlade.

Premijer je očito potpuno svjestan da je njegova Vlada došla do ruba litice – zbog političke nestabilnosti investitori sve manje vjeruju Hrvatskoj, a raste i cijena kapitala. Hrvatska nije uspjela prodati euroobveznice jer je ponuđena kamata jednostavno bila prevelika.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Kurikulum: Šest glavnih točaka prijepora u reformi hrvatskog školstva

>>Cico Kranjčar: Individualno smo bolji od Turaka i Čeha, ali timski - nisam siguran

>>Treća odgoda izbora ustavnih sudaca dovela nas na prag ustavne krize

>>Ladislav Ilčić: Podržavam reformu, ali još je treba doraditi

Foto: VLm

Komentara 307

DU
Deleted user
20:24 02.06.2016.

Žao mi Oreškovića, vidim jedan pizdo ga naziva klaunom, pitam se šta je taj pizdo u životu postigao, vjerojatno krati vrijeme na burzi rada, po struci ekonomist. Evo doći će sada opet Milanović s matermindovima kao Vrdoljak, Hajdaš Dončić, Zmajlović...alternativa je mutavi Karamarko, a kvisko su ovi nesposobni, zločesti klauni s Nertve. Za Oreškovića nema zime, a vi se zabavljajte s nabrojanima.

AL
alphazulu99
20:21 02.06.2016.

Radi li Petrov ista, osim sto saziva konferencije za tisak? Zna li on sto bi trebao raditi?

ST
stefj
20:15 02.06.2016.

Jedino što premijer može napraviti jest odstraniti obojicu iz vlade, te se pokušati dogovoriti s HDZ-om i Mostom da mu se ipak da podrška. I dok bi se sa Brkićem to i mogao, pitanje kako bi reagirao Most i uopće s kime se tamo može dogovarati mimo Petrova... A Vjerojatno bi morali otići i Orepić i možda još koji ministar... Čisti SF...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije