Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROVANJE POTRAŽIVANJA

Premijer o Agrokoru: Postoje načini da se zaustave negativni trendovi

vlada, plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
26.03.2017.
u 17:39

Na pitanje bi li onda dobavljači morali otpisivati dio svojih dugova, Plenković je odgovorio da su to "nijanse i detalji".

Premijer Andrej Plenković, govoreći o Agrokoru, kazao je kako postoje načini da se zaustave negativni trendovi i nastavi poslovanje koje bi donosilo prihode uz mirovanje potraživanja.

Upitan radi li se o pogledu podmirenja obaveza, Plenković je za Novu TV odgovorio potvrdno i dodao da bi se istodobno našao način da se namire dobavljači "dobivanjem svježe likvidnosti".

Na pitanje bi li onda dobavljači morali otpisivati dio svojih dugova, Plenković je odgovorio da su to "nijanse i detalji".

- To je moguće i bez ovakvog zakonskog okvira. Odnosi između različitih kompanija podrazumijevaju ponekad i takve situacije, ali ja u to u ovom trenutku ne bih ulazio, to je za kasniju fazu ove teme - rekao je Plenković.

>> Agrokor treba spasiti?! A gdje su bile vlade dok su ubijali Velebit, KGK, Jugoturbinu, Josip Kraš...

>> Pravnici: Zabraniti prevelika zaduživanja

Komentara 14

DA
danijelrukavina4
18:38 26.03.2017.

Poštovani gosp. predsjedniče vlade, nema tu nikakvih nijansi. To vam je čisti odnos vjerovnici - dužnik. Moj vam je dobronamjeran savjet - prste dalje od toga i pustite da tržište sve riješi. Svako "uplitanje" za "pomoć" vam je izuzetno štetno. Vjerujte mi. Ove floskule o brizi za radnike, socijalni moment, briga za radnike - zar vi zaista mislite da vam to građani više "puše".

DU
Deleted user
18:22 26.03.2017.

bi li se gospodin predsjednik vlade odrekao ustedjevine u banci naravno da nebi zasto bi se npr. dobavljac vindija odrekao svog potrazivanja mislim da je to neizvedivo jer je to lancani proces onda bi dobavljac vindija trazila od nekog malog proizvodjaca mlijeka da se odrekne recimo 500 tisuca kn sto je propast za njega etc.hvala

IN
inbox
18:52 26.03.2017.

Plenkoviću radiš sve protiv svog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije