Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA PORUČILA:

Premijer nema veze s odlukama Ivana Đikića

Ivan Đikić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
27.02.2017.
u 14:49

Rektor Anđelinović: Ivan Đikić može doći kad god želi. Ako se nađemo on, dr. Đogaš i ja, uvjeran sam da ćemo se dogovoriti

– Vrata mog ureda u rektoratu Sveučilišta u Splitu otvorena su i dr. Ivan Đikić može doći kada god želi. Sjest ćemo i razgovarati. Ja sam za razgovor i ako se nađemo on, dr. Zoran Đogaš i ja, uvjeren sam da ćemo se dogovoriti – kaže dr. Šimun Anđelinović, rektor Splitskog sveučilišta, kojeg smo zamolili za komentar izjave koju je dr. Đikić dao u intervjuu Večernjem listu u nedjelju.

Rekao je kako bi nastavio svoj znanstveni rad u Hrvatskoj kada bi premijer Plenković i rektor Anđelinović javno ili privatno povukli neprimjerene izjave iznesene u žaru javne diskusije.

U svakom slučaju, dr. Anđelinović nije komentirao konkretan Đikićev zahtjev da javno ili privatno povuče svoju izjavu, već ga je pozvao na sastanak na kojem je najavio da bi bio pozvan i dr. Z. Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta, pa se čini kako dr. Đikiću zapravo nudi nastavak suradnje na fakultetu na kojem je donedavno zajedno s dr. Janošom Terzićem vodio Laboratorij za tumore.

U Vladi na Đikićevu poruku da će se vratiti u Hrvatsku ako premijer povuče svoje riječi ponavljaju da premijer u Saboru nije polemizirao sa Đikićem, nego s političkom oporbom koja se nije potrudila sastaviti svoju argumentaciju tražeći odlazak ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, nego su koristili onu znanstvenika Đikića. Poručuju da premijer Plenković nema veze s odlukama Ivana Đikića. 

>> Ivan Đikić: Povuče li Plenković izjave, vraćam se u Hrvatsku

>> Ginekolog Kalilić: Đikić nije položio medicinski test. Đikić: Nije bilo nikakve potrebe

Komentara 6

DU
Deleted user
18:24 27.02.2017.

mislim da to nije baš bila tako uvredljiva odluka Plenkoviča da se gospodin Đikić mora iseliti iz države, da je bila neka drugačija odluka onda bi se možda neki drugi znanstvenik uvrjedio, ma koliko se kod nas svakodnevno vređa političaree i ostale pametne ljude, po takvom raznišljanju tisuče bi se trebalo iseliti

Avatar mrTrobec
mrTrobec
11:00 01.03.2017.

Ne bori se Djikic za sebe nego za vasu djecu i njihovo obrazovanje koje bi trebao voditi prevarant i plagijator,lazni znalac Plago Plagisic

KR
kritika5
23:29 27.02.2017.

bravo vlada ....boje riješiti se jednog znanstvenika nego par pagijatora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije