Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

Premijer je prekršio zakon braneći davanje autocesta u koncesiju

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.10.2014.
u 08:00

O ponudama se ne smije govoriti, a pogotovu se ne smije nikoga preferirati

Premijer Zoran Milanović u ovotjednom intervjuu RTL-u, među ostalim, kao argument u prilog davanja autocesta u koncesiju naveo je da je to dobro za buduće generacije i njihove mirovine jer je Vlada u koncesiju krenula kako bi “omogućila našim mirovinskim fondovima da uđu u taj posao s velikim svjetskim firmama”. I tako je premijer dvostruko prekršio Zakon o javnoj nabavi.

Kao prvo, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, dok ne stignu konačne ponude, ne smije se govoriti o njima pa tako Vlada već mjesecima, pozivajući se upravo na taj zakon, šuti o broju ponuda i tko je sve zainteresiran za koncesiju autocesta. Javnost je sa strane doznala da je riječ o pet konzorcija i tko ih sve čini.

Drugi premijerov prekršaj je u tome što su hrvatski mirovinski fondovi samo u dva konzorcija. Tako je premijer ozbiljno u svom pokušaju da obrani koncesiju javno preferirao dva od pet potencijalnih koncesionara o kojima, prema zakonu, uopće ne smije govoriti.

>> Izračunao sam zašto je monetizacija – prijevara

>> Čiji interes i čiji novac stoji iza referenduma protiv monetizacije?!

Komentara 21

Avatar kozoderec
kozoderec
10:07 19.10.2014.

Milanović, novinari, i vi koji komentirate, mlatite praznu slamu! Monetizacija autocesta je prošlo svršeno vrijeme. Skupiti ćemo milijun potpisa za referendum i on prodaje cesta neće biti ništa. Zašto trošiti vrijeme i energiju na nešto što ne postoji ?

Avatar fenixem
fenixem
09:10 19.10.2014.

Pa nicega novoga,sve je ovo balkanski cirkus!!!nego zalim starije koji to moraju trpiti,ne treba zaliti one koji mogu a ne zele van iz tog cirkusa!!tko zeli normalno zivjeti taj mora pakovati kufer,ili neka jadikuje doma i trpi ove nekompetentne balko politicare!!

ZD
zdren
09:13 19.10.2014.

Svaka čast novinaru.kako preferirati neke fondove kad drugi fondovi uopće nisu htjeli javiti.Malo mozga po dvije marke kilo nebi škodilo,I sve računice koje dajete o autocestama su na nivou vrtičkih računica.Dajte nekog normalnog novinara .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije