Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK

Plenković i Barišić primili trojicu akademika - razgovarali o tome kako pomoći mladima

Pavo Barišić i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.01.2017.
u 19:05

Ministar Barišić istaknuo je da će ubrzati postupke otvaranja natječaja za sredstva iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je, u nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, primio trojicu akademika - Miroslava Radmana, člana Francuske akademije znanosti i umjetnosti, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Slobodana Vukičevića i Stipana Jonjića, člana Njemačke akademije znanosti.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su priopćili kako se na sastanku razgovaralo o izazovima i problemima hrvatske znanosti te perspektivama razvoja.

Napose je, kažu, bilo riječi o tome kako pomoći mladim ljudima da svoju budućnost ostvare u domovini, te o mogućnosti pomoći hrvatskim znanstvenicima kroz nacionalne i međunarodne oblike financiranja.

Ministar Barišić istaknuo je da će ubrzati postupke otvaranja natječaja za sredstva iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sastanku su bili nazočni i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović i savjetnik predsjednika Vlade Karlo Ressler, stoji u priopćenju.

>> 'Razumijem Plenkovića, ali ne razumijem zašto Barišić nije dao ostavku'

>> 'Realnost je takva da plagijatori svih boja rade na nekim od najodgovornijih javnih funkcija'

Komentara 5

GI
Gips
19:12 23.01.2017.

Plenki im objasnio kako s 50 do 70 riječi ne reći ništa, a Pavo im otkrio tajnu kraticu CTRL+C i CTRL+V

JU
Jure7
20:11 23.01.2017.

Po meni, najveci i najkompetentniji hrvatski akademik je Vladimir Paar... on je trebao biti ministar znanosti...

NO
novalastavica
21:12 23.01.2017.

Jugoboljsevici na aparatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije