Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naredba s Iblerova trga

'Prekrižite' sva putovanja do 18. lipnja

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
31.05.2016.
u 06:56

U SDP-u su sve uvjereniji da njihov zahtjev ima šanse proći, a osnovno što moraju napraviti jest dovući sve svoje u sabornicu

 Što dalje i kako se postaviti u situaciji koju su sami izazvali upućivanjem zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku u saborsku proceduru, SDP-ovci će odlučiti danas.

Točno u podne zakazana je izvanredna sjednica Kluba zastupnika SDP-a na kojoj će se raspravljati o cjelokupnoj situaciji u zemlji, ali i što raditi u idućim tjednima dok se čeka da njihov zahtjev za Karamarkov opoziv dođe na dnevni red. Isto tako svi su zastupnici SDP-a upozoreni da nema putovanja do 18. lipnja do kada se najkasnije izglasavanje nepovjerenja mora i dogoditi. Jer za sada se točan datum ne zna.

Opreza nikad dosta

U SDP-u su uvjereni kako njihov zahtjev ima velike šanse proći te će učiniti sve da 56 zastupnika koalicije Hrvatska raste dođe na glasanje, a uvjereni su i u potporu IDS-ovaca, zastupnika HRID-a, Stipe Petrine i Ivana Vilibora Sinčića. Iako se manjinci još nisu izjasnili, u SDP-u drže da je šansa da SDSS, Furio Radin, Šandor Juhas i Vladimir Bilek podrže Karamarka vrlo mala. A strahuju i da se Most predomisli ili barem neki od njih 12, koliko ih je do sada za opoziv Karamarka. – Moguće je da se neodlučni ne pojave na glasanju, ali to će im biti isto kao da su podržali Karamarka. Tog dana svi će morati biti u sabornici– naglašava jedan član predsjedništva SDP-a.

U SDP-u su svjesni da će idućih dana biti i lobiranja i političke trgovine i ponuda ispod stola, ali i da su, bez obzira na konačni ishod, oni u dobroj situaciji. – Sve i da se nova većina presloži tako da Bandić uspije pridobiti sve manje strančice i eventualno još neke manjince, takva vladajuća većina bila bi još tanja i još nestabilnija i ovisila bi o puno usluga i protuusluga. Bio bi to pravi cirkus – kaže naš izvor iz Predsjedništva SDP-a koji je uvjeren da su izbori krajem rujna sve veća realnost. Neki u SDP-u pak smatraju kako je vodstvo stranke potpuno nespremno dočekalo ovu situaciju i da ih je objava Bože Petrova da će svih 12 mostovaca biti za opoziv ipak zatekla. – Možeš biti nekoliko dana u šoku, ali sad je dosta. Morali smo se već zbrojiti i razraditi scenarije što dalje – kaže izvor iz stranke.

Trgovina utjecajem

Isti je uvjeren kako taktika “neću nikoga uvjeravati da glasa za naš prijedlog” nije dobra ni pametna.

– U čemu je problem da se razgovara s ljudima i uvjeri ih se da je pametno glasati protiv čovjeka koji je očito trgovao svojim političkim utjecajem – kaže.

Drugi pak brane Milanovića uz objašnjenje da je on svoj dio posla obavio.     

Komentara 144

MU
muh
07:10 31.05.2016.

Ko misli da če Milanonić nešto napraviti za Hrvatsku se vara on radi za svog brata i njemu slične.

MA
markro3
07:14 31.05.2016.

Možete i dubiti na glavi ali SDP-Srpskohrvatska Drugarska Partija više neće vladati u državi Hrvatskoj.

SA
Sabomerzel
07:30 31.05.2016.

Bozo okupljen si kriminalcima, laznim invalidima i zbog zoga letis iz Vlade i

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije