Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA GODINA OKUPLJANJA

Preko sto biciklista i jedno sjećanje – maraton u čast kornatskoj tragediji

Maraton
Foto: Facebook
1/5
24.08.2016.
u 09:57

Devet godina nakon sjećanje još uvijek nije izblijedilo. Svoj doprinos tome svakako daju i biciklisti koji se već treću godinu okupljaju kako bi odali počast žrtvama najveće vatrogasne tragedije na ovim prostorima

Sedam je sati ujutro, kraj je kolovoza i skupina biciklista kreće na put dug oko 400 kilometara. Vodi ih isključivo vlastiti entuzijazam i jedna žarka želja – odati počast vatrogascima poginulima 2007. godine u buktinji na Kornatima

Scenarij je to koji se već treće godine ponavlja u isto vrijeme, vrijeme obljetnice kornatske tragedije

Ove godine želja je jača nego ikad, jer maraton vozi rekordan broj biciklista, njih gotovo 130. Organizatori maratona, DVD Sesvetski Kraljevec i Biciklistički klub „Sutla“, ovakvu brojku nisu mogli ni zamisliti kad je ideja predstavljena prije tri godine.

– Velika je čast i privilegij biti dio svega ovoga. Nismo ni sanjali da će cijela priča narasti do ovakvih razmjera i zaista nemamo riječi kojima bismo opisali svoju zahvalnost svim biciklistima. U konačnici, i to je pokazatelj da smo se okupili za pravi cilj i da ono što radimo ima težinu – izjavila je Ana Marija Baričević, jedna od organizatorica maratona.

Biciklistički se maraton vozi kroz pola Hrvatske i ujedinjuje vatrogasna i biciklistička društva čak šest županija. – Naravno da je ideja nastala upravo zbog obilježavanja obljetnice smrti poginulih vatrogasaca. No ovim bismo događanjem željeli odati počast i njihovim kolegama diljem zemlje koji se svakodnevno bore s prosječnom čovjeku nezamislivim opasnostima, a sve to kako bi sačuvali naše živote i našu imovinu. Svakog ljeta svjedočimo tome, a ni ovo ljeto nije bila iznimka – dodala je Ana Marija, i sama članica DVD-a već 22 godine.

3. Biciklistički maraton za kornatske vatrogasce održat će se od 26. – 28. kolovoza, prema idućem programu.

Brojni sponzori priključili su se svojim doprinosima (Hrvatska poštanska banka, Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske, Grad Krapina, Marijan voće), a bicikliste će 26. kolovoza na startu ispred Arena Centra u Zagrebu u 7 sati ujutro ispratiti i gradonačelnik Milan Bandić, te s njima odvoziti prvi dio etape. 

Ako se slučajno nađete u prilici da pomognete biciklistima – pružite ruku. Ako ne – nemojte zaboraviti zašto oni to rade. I to će biti dovoljno.

>> Beba ostala zaključana u autu, pomogla vatrogascima da je spase

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije