Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabotaža gradnje bolničkog paviljona

Prekidaju se projekti u sisačkoj bolnici

Kristina Ikić Baniček
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
04.05.2016.
u 15:32

Za sabotiranje ovog projekta nema niti jednog jedinog razloga osim što HDZ želi pokazati svoju samovolju i oštetiti grad Sisak, smatra sisačka gradonačelnica

Sisački SDP danas je na konferenciji za medije upozorio kako je Ministarstvo zdravlja odustalo od već pripremljenog i započetog projekta gradnje Središnjeg bolničkog paviljona Opće bolnice dr. Ivo PedišićSisku.

Središnji paviljon namijenjen je radu Dnevne bolnice i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u bolnici, odobreno je 125 milijuna kuna za financiranje iz EU fondova, odabran i izvođač radova, a država je trebala participirati s 20 milijuna kuna.

"Mi u Sisku smo žrtve jedne podle sabotaže u koju je uključena hrvatska Vlada i župan Sisačko-moslavačke županije. Projekt gradnje Središnjeg bolničkog paviljona je sabotiran i zaustavljen iako je do sada za projekt potrošeno preko 3,5 milijuna kuna, na natječaju već izabran izvođač radova, a sredstva su bila osigurana. Ministar zdravlja Dario Nakić je povukao suglasnost i sudjelovanje države iz projekta, a župan Ivo Žinić je postavio novu upravu, koja će prešutno prijeći preko odustajanja od projekta i konačno zaustaviti projekt Središnjeg paviljona" - rekla je predsjendica
sisačkog SDP-a i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Ona ističe kako nema realnog objašnjenja odustajanja od projekta za koji su osigurana sredstva Europske unije.

"Riječ je o najvećoj investiciji države u gradu Sisku za koju je kod prošle vlade, nakon dugotrajnog i mukotrpnog lobiranja prijašnjih godina, napokon osigurana puna podrška i pripremljena  dokumentacija. Za sabotiranje ovog projekta nema niti jednog jedinog razloga osim što HDZ želi pokazati svoju samovolju i oštetiti grad Sisak iz samo njima znanih razloga i to usprkos cijeni da Ministarstvo zdravlja neće moći povući raspoloživa sredstva Europske unije jer drugih spremnih projekata u zdravstvu praktički nema, a Sisak očigledno nije podoban da se u njega uloži. Ja sam svjesna da župan neće stati u obranu Središnjeg paviljona pred svojim gazdama u Središnjici, ali neka onda barem prenesa osnivačka prava nad bolnicom Gradu Sisku da mi završimo projekt. Dvadeset milijuna kuna za Grad Sisak ne predstavlja nikakav problem kada se može povući 125 milijuna bespovratnih sredstava“, rekla je Kristina Ikić Baniček.

>>Radovi na Vinogradskoj ulici započinju već sljedeći tjedan

Komentara 4

BU
Bulaba
16:21 04.05.2016.

"...odobreno je 125 milijuna kuna za financiranje iz EU fondova..."...tko je odobrio 125 milijuna kuna iz EU fondova? Nitko. Jesu li ovo novine ili WC papir?

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:40 05.05.2016.

Žena koja je zadužila grad za 75 000 000 kn u dvije godine mandata (ostalo je jako mali prostor za buduća zaduživanja je postoji zakonski limit zaduživanja) i koja će potrošiti veći dio tog novca na besmislene projekte tipa zgrade udruga, otvorenog bazena koji će raditi godišnje cca 3mj., krov klizališta. Žena koja lupeta gluposti o dodjeli sredstava EU-a (što je notorna ne istina). Dolazi iz stranke koja u istoj toj županiji (Marina Lovrić Merzel SDP) na vlasti bila od 2005 godine - 2014 godine i koja je zadužila županiju do zakonskog limita. Koliko samo laži prosipa ista jer svi znamo da je projekt započet još 2007 godine pod vlašću SDP i do prije 3 dana su imali cijelo vrijeme svog ravnatelja bolnice. Zadnje dvije godine projekt ima i lokacijsku dozvolu a da istu ne izgube ogradili su buduće gradilište. Sad bivši ravnatelj koji je isti projekt naslijedio od Dr. Damira Pahića zbog pravila EU-a mijenja projekt (jer EU ne plaća izgradnju odjela nego samo ovog djela za hitnu i dnevnu bolnicu), te troši dodatne novce na promjenu projekta tako da namjena paviljona većim djelom bude za dnevnu bolnicu i hitni prijam. Gradonačelnica koja i nakon 8 mj. ne želi objaviti imena zaposlenih u gradskom poglavarstvu (ista je na početku mandata otpustila 32 ludi samo iz poglavarstva RADI UŠTEDE, a nakon toga do danas zapošljava nove ljude i vjerojatno će se u dogledno vrijeme doći do brojke veće nego li je naslijedila). Ista je zaposlila i tajnika SDP-ea Sisak ali isto tako odbija objaviti imena zaposlenih što je zakonska obveza.

ST
stric5
16:42 04.05.2016.

...ika šamara gluposti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije