navigacija Hrvatska 8
Incident na Sljemenu

Šef Milanovićeva kabineta izvrijeđao policajce u VIP šatoru

U MUP-u su odgovorili kako su policajci sa Sljemena izvijestili svoje nadređene o incidentu sa Sauchom

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tomislav Saucha, predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića, izvrijeđao je interventne policajce u VIP šatoru nakon druge utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu, piše portal direktno.hr.

Prema raspoloživim informacijama, policajci su intervenirali jer je netko htio ući u VIP šator bez propusnice. Saucha, koji je, neslužbeno doznajemo, već popio nekoliko pića, upetljao se u priču i počeo vrijeđati policajce. Navodno im je zaprijetio svojim poznanstvom s ministrom Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Vladom Dominićem. Davor Posilović, načelnik sektora policije PU zagrebačke, pod čijom je ingerencijom i interventna jedinica, navodno je smirio situaciju i poslao pripadnike interventne policije dalje. U MUP-u su odgovorili da su policajci sa Sljemena izvijestili svoje nadređene o incidentu sa Sauchom.

– Kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice, daljnje postupanje preuzela je Služba za unutarnju kontrolu MUP-a. S obzirom na to, ne možemo iznositi i komentirati detaljnija saznanja o događaju kako ne bismo utjecali na ishod nalaza Službe za unutarnju kontrolu – kažu u MUP-u.

Do zaključenja izdanja Tomislav Saucha danas se nije javljao.

- Budući da nemamo provjerenih informacija o navodnom događaju na Sljemenu koji se povezuje s g. Sauchom, ne možemo navodni događaj ni komentirati - komentar je iz Vlade na naš upit. Na incident na Sljemenu oštro je reagirao i Dubravko Jagić, šef Sindikata policije Hrvatske:

- Najoštrije osuđujemo verbalni napad na policajce. Na ulaznici za skijaški kup sigurno nije pisalo da je dozvoljeno vrijeđanje državnih službenika. Neka si premijer razmisli tko mu radi u uredu. Tražit ćemo da se protiv gospodina pokrenu sankcije – rekao je Jagić.

>> Ranko Ostojić: Provodi se istraga o incidentu sa Sauchom

>> Dvostruki rebalans Sauchina proračuna za EU tulum

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (56 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

127
Registracija
 • Sveušesnaest

  07.01.2015 u 18:02h

  Da je s interventnima bilo tko drugi od nas "smrtnika" došao u verbalni sukob, u najmanju ruju bi bio u gipsu ...ovako, dečki razočarali ste nas! Trebali ste tog napuhanca dobro nalempati!
  143 95% 7
 • ajmo ajmo

  07.01.2015 u 18:32h

  Da je to recimo napravio Francisković poslali bi ga na prisilno liječenju u psihijatriju ovako je drug Tomislav ( za drugove Tomo) to napravio u ushičenju i ni kriv ni dužan te se sjetio milicionera Ranka koji če to po kratkom postuku riješiti. Riješenje glasi : Spasiti druga Saucha Tomu. Policijote ukoriti.
  125 98% 3
 • Komacero Komacero

  07.01.2015 u 18:08h

  jos jedan dokaz da da hrvatska nikad nije demokratska vec diktatorska zemnlja partije udbe i velike srbije
  122 90% 13
 • maminjo

  08.01.2015 u 18:01h

  U Sad kad te Policajac zaustavi zna se procedura,ruke ti moraju biti na volanu ,u suprotnom odmah pištolj potežu,možeš biti sam i predsjednik Obama ali ako se oglušiš naje.. si dobro
  0 0% 0
 • maminjo

  08.01.2015 u 17:55h

  To me podsjeća na situaciju za vrijeme Sanadera, kada je ovaj na sjednici vlade iz vrijeđao Gradonačelnika mislim Karlovca ovaj kao .. pički.. ostao da šuti,to su ti ljudi danas nemaju m.. boje se svakoga, što očekivati tek od običnih policajaca.
  0 0% 0
 • dedamladen dedamladen

  08.01.2015 u 14:16h

  Sada čemo vidjeti,koliko je visko podignuta ljestvica morala i pravednosti gos.Zokija.A gospodo policajci,jako žalim što ovaj šmrkjivec ni dobil palicom po p-...i.
  2 100% 0
Pregledaj sve komentare