Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVAČKI SUD

Predstavnici Živog zida tužili Republiku Hrvatsku i mađarski Mol

Sinčić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.05.2015.
u 14:51

Ivan Vilibor Sinčić rekao je da je podnošenje tužbe dio borbe za utvrđivanje vlasnika Ine i poništenje kriminalne pretvorbe i privatizacije

Predstavnici Živog zida na Trgovačkom sudu u Zagrebu tužili su Republiku Hrvatsku i mađarski Mol, tražeći da se ništetnim proglase ugovori kojim je Mol dobio upravljačka prava u Ini, nastali na temelju kriminalnih aktivnosti, prenosi HRT.

Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida i bivši predsjednički kandidat, rekao je da je podnošenje tužbe dio borbe za utvrđivanje vlasnika Ine i poništenje kriminalne pretvorbe i privatizacije.

Živi zid također traži da se "zbog opasnosti od nestanka dokumentacije i nastanka nenadoknadive štete po interese RH" Molu privremeno suspenziraju većinska prava u Ini, ugovorena po spornim ugovorima, odnosno da se ona vrate na razinu upravljačkih prava u skladu sa dioničarskim ugovorom iz 2003.

Tužba je predana, a sad ćemo pratiti slučaj. Ovime smo preuzeli posao Državnog odvjetnika, ali ionako smo navikli raditi poslove državnih institucija.

Posted by Živi zid on 26. svibnja 2015

 

>> Živi zid ilegalno uključuje struju dužnicima

>> Živi zid možda spase blokirani, Mirela Holy mora se zamisliti

Komentara 21

MO
Montrealski
15:02 26.05.2015.

Tooooooooo legendo!!! I tuzi mafiju i pred Europskim Sudom jer su HR sudovi nesposobni i korumpirani

AU
aurora1zn
15:07 26.05.2015.

bravo Sincicu barem vi nesto radite kada vec sve vlade skrivaju svoje interese i pojedinci provizije

AU
aurora1zn
15:10 26.05.2015.

nisam vam bio nesto naklonjen ali radi ovog poteza imate moj glas mislim da je s Inom od-90-tih napravljen najveci kriminal u drzavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije