Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoran milanović

'Od Linića ću tražiti izvješće. Ako se utvrde nepravilnosti, bit će svega'

Milanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/12
09.04.2014.
u 21:08

U protekla dva dana oboje kolega odstupilo je sa stranačkih dužnosti i dobro je da su to učinili, a istina se utvrđuje, rekao je Milanović

Predsjedništvo SDP-a danas je prihvatilo ostavke Marine Lovrić Merzel i Željka Sabe. Nakon trosatne sjednice novinarima se obratio premijer Zoran Milanović:

– U protekla dva dana oboje kolega odstupilo je sa stranačkih dužnosti i dobro je da su to učinili, a istina se utvrđuje. Protiv Željka Sabe trenutačno su na snazi tri optužnice, protiv Lovrić Merzel nijedna, no istraga traje.Takvim stvarima nikada se nismo bavili, o svemu znamo vrlo malo i sve to opterećuje stranku, što nikada nije ugodno. Činjenica je da problem postoji – rekao je premijer Milanović.

Istaknuo je i kako građani moraju imati povjerenja u institucije te da će, ako se utvrde nepravilnosti, ''biti svega''.

– Govori se o kaznenim djelima i ističe pet milijuna kuna štete, to jest pljačke koja se dogodila u Županiji. To je teška inkriminacija u kojoj se pojavljuje i Porezna uprava u Sisku koja je procijenila vrijednost nekretnine koju DORH temeljito opovrgava, rekao je Milanović i dodao kako će od ministra Slavka Linića sutra zatražiti da podnese detaljno izvješće o konkretnoj procjeni Porezne uprave u Sisku.

Upitan postoji li mogućnost da SDP podrži kandidaturu Željka Sabe kao nezavisnog kandidata za gradonačelnika, Milanović je naglasio da SDP to neće učiniti.

– Očekujemo da gospodin Sabo shvati kako ne može biti kandidat SDP-a – rekao je Milanović.

Uoči sjednice Zlatko Komadina rekao je da će na sjednici raspravljati o mnogim temama te je dodao da se u životu, pa tako i u politici, ne može popraviti ono što se već dogodilo.

– Nemamo kristalnu kuglu, no nadamo se svijetloj budućnosti. Nemojmo činiti drugima ono što ne želimo da drugi čine nama – rekao je Komadina. Arsen Bauk rekao je da ne želi davati prognoze o odlukama koje će se donijeti na Predsjedništvu, a na pitanje kako bi on postupio u sličnoj situaciji rekao je da ne želi odgovarati na hipotetska pitanja.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Podsjetimo, dvoje članova Predsjedništva ostavke je podnijelo nakon afera zbog kojih je u posljednje vrijeme ozbiljno narušen ugled stranke.

Lovrić Merzel određen je jednomjesečni istražni zatvor te je pod istragom USKOK-a zbog osnovane sumnje na počinjenje zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zloporabe položaja i ovlasti u poticanju.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru pak tereti Sabu za zloporabu položaja i ovlasti, pronevjeru i prisvajanje 76.567 kuna prikupljenih od roditelja koji su za besplatno ljetovanje djece iz Vukovara plaćali troškove osiguranja. U optužnici protiv Sabe kao prvooptuženog navodi se i ime bivšeg direktora gradske tvrtke Komunalac Marinka Leke koji se branio šutnjom. Njega se tereti da je kao direktor tvrtke, a suprotno pravilniku tvrtke te na zahtjev Sabe, zaposlio Srđana Šijakovića na određeno vrijeme na radnom mjestu administratora za plovne putove.

>>Imovina županice Lovrić Merzel vrijedna 560.000 eura

>> Sabo i Lovrić Merzel podnijeli ostavke na funkcije u SDP-u

Komentara 94

AF
afrika
20:51 09.04.2014.

Kad je Jovev kod Stankovića iznjela argumente i dokaze za kriminal onda je drug Milanović rekao da treba gledati tko to govori i ne uzimati to za ozbiljno jer je žena bila u redovima HDZ-a a za kriminal ga uopće nije bilo briga. Ali treba se zapitati, koja budala okupi ovakve kvazi intelektualce oko sebe? To više govori o milanoviću. Ma da nemam koga drugog dovesti nebi gledao Linića, Bauka, Marasa, Ostojiće i ostale oko sebe. A da ne spominjem Grčića...

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
20:27 09.04.2014.

joj kako važno!!!..pa oni se sastali!...oh, ponovo jako važno!!!...i zamisli....oni su ODLUČILI prihvatiti ostavku 2 lopova...opet...božanski važno, mukotrpno i zaista vrijedno svakog trenutka vaših života...ovog ćete se sjećat u zadnjim trenutcima života....jer je to bilo oh, tako jako važno !

BU
Bulaba
19:31 09.04.2014.

Ovo je zaista presedan. Lopovi su svugdje oko nas, ali lopovi koji DIREKTNO PLJAČKAJU SIROMAŠNU DJECU postoje samo u Kukuriku koaliciji. A po reakcijama članova predsjedništva vidljivo je da oni u tome ne vide ništa sporno. Pa to je slučaj za "Zločinačke umove". Čista, izvorna, destilirana patologija. Sama srž zla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije